Boeing, Gizemli İHA'sını Lanse Etti

Boeing Defense, geçtiğimiz hafta dikey kalkış ve iniş yeteneklerine sahip gizemli bir insansız hava aracı geliştirdiğini duyurmuştu…

Bu hayalet aracın gelecekte hava gücü dengelerini alt üst edeceği iddia eden şirket ürün lansmanını 19 Aralık’ta yapma sözü vermişti. Şirketin bu gizemli uçak hakkında daha fazla açıklama yapılması merakla beklenirken, spekülasyonlar örtüsüyle bir yarasa gibi duran aracın elektrikli savaş jetleri gibi silah olarak kullanılabileceğini işaret ediyordu.


Boeing Defense, 19 Aralık’ta söz verdiği üzere “Hazır ve Teşhirde! ABD Donanmasının gelecekteki yakıt ikmal uçağı Boeing MQ-25 İHA, güverteden dövüşe donanma jetlerinin dövüş menzilini genişletecek” diyerek yakıt ikmal uçağının lansmanını yaptı.


MQ25 elektrikle çalışıyor ve bir sinek gibi dikey iniş yapabiliyor, dolayısıyla bir piste ihtiyaç duymuyor.
Boeing, MQ25’in, uçak gemilerinde konuşlandırılmış ABD Donanması jetlerinin yakıt ikmali için en iyi insansız hava sistemi olduğuna inanıyor.

ABD donanması MQ-25 konkuru ile, gemide mevzilenmiş Boeing F / A-18 Super Hornet, Boeing EA-18G Growler ve Lockheed Martin F-35C gibi savaş jetlerinin dövüş menzilini genişletebilecek insansız yakıt ikmali olanaklarını hedefliyor. Boeing, MQ-25’ün gemi mancınığı, fırlatma ve kurtarma sistemleri ile de benzersiz bir biçimde eşleşeceğini vaadediyor.

Boeing’in Phantom Works yakıt ikmal sistemi programını yürüten emekli amiral Don ‘BD’ Gaddis, “Boeing neredeyse 90 yıldır Donanma için uçak geliştiriyor. Deneyimimiz bize hedeflerimiz için güven veriyor. Mühendislik ve imalat geliştirme sözleşmesi imzalandığında uçuş testine hazır hale gelmiş olacağız “diyor.
Amerikan Donanması teklifler için son tarihi geçtiğimiz Ekim ayında 3 Ocak olarak açıklamıştı.
Önümüzdeki yılın başlarında boy göstermek üzere güverte rampasına çıkmadan önce MQ25’ün son motor testleri tamamlanıyor.
 

Exit mobile version