Boeing, Çin’in 20 yıl içinde en az 8700 yeni uçağa ihtiyaç duyacağını tahmin ediyor

boeing-çin

Boeing, Çin’in ticari uçak pazarının önümüzdeki 20 yıl içinde yaklaşık 1,5 trilyon ABD Doları değerinde büyüyeceğini tahmin ediyor.

Seattle merkezli uçak üreticisi, havayollarının ticari filolarının 2040 yılına kadar iki katına çıkması beklendiği için 8700 kadar yeni uçağa ihtiyaç duyulacağını açıkladı.

Boeing, Çin tahminini, şirketin ticari uçaklar ve hizmetler için uzun vadeli talep tahmini olan 2021 Ticari Pazar Görünümü’nün (CMO) bir parçası olarak paylaştı.

CMO ayrıca Çin’in sivil havacılık endüstrisinin 2040 yılına kadar pilotlar, teknisyenler ve kabin ekibi dahil 400.000’den fazla yeni havacılık personeline ihtiyaç duyacağını tahmin ediyor. 

Boeing, Çin’e olan bağlılığının, yaklaşık 100.000 Çinli havacılık uzmanının eğitimi ve işletmeleri, eğitim, tedarik zinciri ve diğer faaliyetlerinde 2500’den fazla Boeing çalışanının istihdam edilmesi gibi havacılığın geleceğine güç verecek insanlara yatırım yapmayı içerdiğini söylüyor.

Çin’de Boeing ticari uçak pazarlama genel müdürü Richard Wynne, “Pandemi sırasında Çin iç hat trafiğinin hızlı toparlanması, pazarın altında yatan gücü ve esnekliği ifade ediyor.” Dedi.

©AirlineHaber

Exit mobile version