featured

Boeing CEO’su Gümrük Tarifeleri ve Ticaret Kısıtlamalarıyla İlgili Endişeli!

Boeing CEO’su Dennis Muilenburg, gümrük tarifeleri ve ticaret sınırlamalarının sektör için iyi olmadığını dile getirdi. Detaylar haberimizde;

ABD’li havacılık devi Boeing CEO’su Dennis Muilenburg, bugün Londra’da başlayan Farnborough Airshow’da vergiler ve ticari kısıtlamalarla ilgili konuştu. Gümrük tarifeleri ile diğer ticaret kısıtlamalarının küresel ekonomik büyümeye zarar verebileceğini iddia eden CEO, bunların aynı zamanda kendi sektörü için de büyük problemler doğurabileceğini söyledi.
Havacılık endüstrisinin dünyanın her yerinde serbest ve açık ticaretlebüyüdüğünü vurgulayan Muilenburg düşüncesini; “Tarifeler ve ticaret kısıtlamalarıyla ilgili bazı tartışmalardan endişe duyuyoruz” sözleriyle açıkladı. İlaveten; “başarılı bir havacılık endüstrisi, küresel ekonomik büyümeye kesinlikle olumlu katkı sağlamaktadır” ifadesini kullandı.
Boeing CEO’su Dennis Muilenburg’un örnek olarak; “ABD – Çin ilişkisine bir bakın” demesi ayrıca dikkat çekti.

Boeing CEO'su Kısıtlamaların ve Tarifelerin Sektörü Kötü Etkileyebileceğini Söyledi

Muilenburg yorumunu, “havacılık, Çin’de ekonomiyi büyütmek ve ihtiyaç duydukları yardımı sağlamak için harika bir araçtır. Aynı zamanda ABD’deki imalat işlerini ve ekonomik büyümeyi yaratmaktadır” diyerek destekledi.
Öte yandan ticaret gerilimlerinin kıtalar arası müşteri seyahatine zarar verebileceğinden endişe duyan diğer havayollarının aksine Boeing CEO’su, böyle bir durumun gerçekleşebileceğine dair herhangi bir kanıtın olmadığını belirtti.
Sonuçta; Boeing bugün başlayan Farnborough Airshow’da kargo devi DHL Express’ten 14 adet B777F siparişi aldı.

Boeing Farnborough Airshow Sipariş Aldı

Alman kargo havayolu şirketinin 4.7 milyar dolar değerindeki siparişi, etkinlikteki ilk sipariş olarak kayıtlara geçerken Boeing de durumdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Konuyla alakalı olarak Boeing uçaklarına olan talebin artmasının dünya çapındaki tedarik zincirini de genişlettiğini dile getirdi.İlaveten; 2017’de 763 jet teslimatı yapan Boeing’in 2020’den itibaren yılda 900 uçak imal etmek istediğini kaydetti.

Boeing CEO'suna Göre Havacılık Sektörünün Geleceği

Ve öngörüsünü; “önümüzdeki 10 yıl içinde 8.1 trilyon dolarlık bir piyasamız, 20 yıl içinde de 43 bin yeni uçak ihtiyacımız olacak” sözleriyle aktardı. Öte yandan; ses hızının 5 katına çıkabilen hipersonik jetler hakkında da konuşan CEO, teknolojiden ziyade maliyetlerin engel teşkil ettiğini söyledi.

Saatte 4 bin mil hıza ulaşabilen hipersonik jetlerin havacılığın geleceği olabileceğini belirten Boeing yöneticisi, hipersonik uçuş için teknolojinin yeterli olduğunu fakat maliyetin buna engel olabileceğini vurguladı. Projeyi pazara sunmanın önündeki en büyük engeli ekonomik durum olarak tanımlayan CEO, yine de gelecekte daha etkili sübsonik jetlerin yanında yüksek hızlı süpersonik jetlerin yer alacağını belirtti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir