Boeing 777’nin tahliyesi sırasında 11 kişi yaralandı

tahliyesi

Cathay Pacific’in CX880 sefer sayılı uçuşu Los Angeles’a gidiyordu. İçinde 17 personel ve 293 yolcu bulunan Boeing 777-300 ER, 24 Haziran Cumartesi sabahı erken saatlerde Hong Kong Uluslararası Havalimanı’nda kalkışını iptal etmek zorunda kaldı.

Cathay Pacific, kalkışın iptal edilmesine gerekçe olarak daha ayrıntılı bilgi vermeksizin “teknik sorunları” gösterdi. Havacılık haberlerine göre uçağın lastiklerinden birinin ısındığı belirtildi.

İki yolcu hala hastanede

Uçuş takip portalı Flightradar 24, Boeing 777’nin 3.800 metrelik 07R pistinin yarısından fazlasını kullandığını ve kokpit personeli frene bastığında saatte 240 kilometre hıza ulaştığını gösteriyor. Tüm bunlar bir aksaklık olmadan gerçekleştirildi.

Cathay Pacifc tarafından yapılan açıklamada, Boeing 777’nin daha sonra “ihtiyati tedbir olarak” tahliye edildiği kapıya doğru taksi yaptığı belirtildi. Yolcular acil durum kaydıraklarından (slide) tahliye edildi. Bu sırada on bir kişi yaralandı. Havayolu şirketi, dokuz kişinin hastaneden ayrıldığını iki kişinin ise tedavisine devam ettiğini belirtti.

©AirlineHaber.com

Not: Haber sitemizde yapılan havacılık haberleri kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Exit mobile version