Boeing 747 'nin sonu mu yaklaşıyor? Dreamliner gövdesinde delikle uçtu. İberia kendini yeniliyor

Dreamliner gövdesinde delikle uçtu.
12 Ekim günü Delhi’den,  Bangalore şehrine uçan Aİ803 uçuş numaralı Air İndia uçağında, Bangalore’de uçağı geri dönüş için hazırlayan yer hizmetleri çalışanları yaklaşık 2 metrekarelik delik buldular. Yetkililer her iki havalımanında da ,Boeing 787’nin altından düştüğü tahmin edilen 2,4 metreye 0,9 metrelik paneli, pistlerde arasalarda bulamadılar.
İberia kendini yeniliyor
İberia yaklaşık 36 yıldır kullandığı dizaynını değiştirdi. Tasarlanırken 9000 kişinin fikri alınan yeni logoda artık IB harflerinin üzerine oturtulmuş taç yok. Yeni dizayna boyanacak ilk uçak Airbus A330 olacak.
Boeing 747 ‘nin sonu mu yaklaşıyor?
Boeing 747 ‘nin son modeli olan B747-8 beklenilen ilgiyi görmediği gibi motorlarda buzlanma problemi ile gündeme geliyor. Geçtiğimiz ilkbahar aylarında Boeing, B747-8’ in üretimini ayda 2 adetten 1,75 adete denk gelecek şekilde azaltacağını açıklamıştı.  Geçtiğimiz zaman içinde satış rakamlarından memnun kalmayan Boeing,  B747-8’in üretimini 2015 yılına kadar 1,5 adete denk gelecek kadar düşürmeye karar verdi. General Electric tarafından üretilen motorlarda da yüksek irtifali uçuşlarda buzlanma tehlikesi, zaten diğer modellerinden Dreamliner ile de sürekli sorunlar yaşayan Boeing’e zor zamanlar yaşatıyor. Yeni sensörler ve software yenilmesiyle General Electric problemi çözmeyi hedefliyor.

Exit mobile version