Boeing, 737 MAX Kapı Patlaması Yüzünden Sorunlarla Yüzleşiyor

Boeing, 737 MAX Kapı Patlaması Yüzünden Sorunlarla Yüzleşiyor

Amerikan havacılık devi Boeing, Alaska Airlines’a ait bir 737 MAX 9 uçağının havadayken acil çıkış kapısının patlamasıyla ilgili iki günlük bir duruşmaya katılacak.

ABD Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu (NTSB) tarafından düzenlenen duruşma, toplamda 20 saat sürecek ve Boeing ile Spirit AeroSystems yöneticilerinin ifadelerine sahne olacak. Boeing’in kaliteden sorumlu başkan yardımcısı Elizabeth Lund ve tedarikçi kalitesinden sorumlu başkan yardımcısı Doug Ackerman duruşmada ifade verecek isimler arasında bulunuyor.

Spirit AeroSystems’ın Üst Düzey Yöneticileri de İfade Verecek

Spirit AeroSystems’tan kıdemli başkan yardımcısı Terry George ve 737 kalitesinden sorumlu kıdemli direktör Scott Grabon da duruşmada söz alacak.

Geçtiğimiz ay, Boeing’in 2005’te ayırdığı Spirit AeroSystems’i 4,7 milyar dolarlık hisse karşılığında geri almayı kabul ettiği bildirilmişti.

Duruşmada Kapı Contası ve Kalite Kontrolü Masaya Yatırılacak

Duruşmada, uçağın kapı contasındaki dört cıvatanın eksik olmasından kaynaklanan patlama ve bu durumun kalite kontrol sistemleri üzerindeki etkileri ele alınacak. Federal Havacılık İdaresi (FAA) yetkilileri de bu konularla ilgili bilgi verecek.

Boeing, Diğer Katılımcılara Soru Soramayacak

NTSB, Boeing’in duruşma sırasında diğer katılımcılara soru sormasına izin verilmeyeceğini belirtti. Boeing, geçtiğimiz ay ABD Adalet Bakanlığı’nın 737 MAX kazaları ile ilgili soruşturmasında dolandırıcılık komplosu suçlamasını kabul ederek 243,6 milyon dolar para cezası ödemeyi kabul etmişti.

Exit mobile version