Boeing, 2018 gelirinin 100 milyar doları aştığını açıkladı

Boeing Yolcu ve askeri uçaklara yoğun talep üzerine yeni bir tip uçak geliştirip geliştirmeme arasında bocalıyarak karar vermekte zorlanıyor .
Boeing CEO’su Dennis Muilenburg, uçakların daha az yakıt tasarruflu daha büyük uçaklar ile değiştirebileceğini ifade ediyor. Boeing’in yeni düşüncesi, 737’den daha büyük, ancak B787’den daha küçük yeni bir uçak tipi üretmek.
Bir başka konuda, Muilenburg, Boeing’in Çin’deki kısa vadeli beklentilerinin, kısmen ABD ile Çin arasındaki ticaret anlaşmazlığı nedeniyle belirsizliğine dikkat çekti. Boeing, Çin pazarı için uzun vadeli potansiyel üzerinde yükselişin devam ettiğini belirtti.
Boeing’in 2018 gelirinin, bir uçak üreticisi için bir ilk olduğu ve bu rakamın  100 milyar dolar seviyesine yükseldiğini iletti. Şirket,2019 için iyimser olduklarını ifade etti.
Boeing hisseleri yüzde 6,3 artarak 22.86 $ ‘ı 387.77 $’ dan kapattı. 
Boeing yöneticileri, bu yıl yeni, orta büyüklükte bir uçağın ticari bir anlam ifade edip etmeyeceğine karar vermeyi beklediklerini, ardından gelecek yıl nihai bir lansman kararı vermeden önce havayolu şirketleri ile bir başka tartışma turu daha yapacaklarını söylediler.
Boeing;  Airbus A321 jetliner’ın daha uzun bir versiyonuyla ilerlemeye devam ederse B787 satışını azaltabileceğini düşünüyor.
Teal Group’un bir havacılık analisti olan Richard Aboulafia, Boeing’den zorlu görüşmelerden sonra 797 olarak adlandırılan uçağı inşa etmesini bekliyor.
Aboulafia, “797’ye, tek koridor ekonomisine sahip iki koridorlu bir yetenek sunmaları gerekiyor. Eğer uçak esas olarak daha büyük, ikiz koridorlu uçaklarla rekabet ederse, Boeing’in 787 satışından vazgeçebileceğini söyledi.
Öte yandan ABD ve Çinli müzakereciler Çarşamba günü iki taraflı üst düzey müzakerelere başladılar ve her iki tarafı da zayıflatan, finansal piyasaları sarsan ve küresel ekonominin görünümünü bulanıklaştıran altı aylık bir ticaret savaşı düzenlemeyi planladılar
Muilenburg, Çin’in 5 yıllık ekonomik planlama döngüsüyle birlikte ticaret gerginliğinin zamanlamayı etkileyebileceğini ve Boeing’de belirsizlik yaratabileceğini ifade ettiler. .
 

Exit mobile version