BOC ve CDB havacılık, sigorta şirketlerine 6,5 milyar dolarlık dava açtı

havacılık-sirketleri-dava

BOC ve CDB Havacılık şirketleri Rusya’da mahsur kalan uçakları nedeniyle sigorta şirketlerine 6,5 milyar dolarlık dava açtı.

Uçak kiralama şirketleri, Moskova’nın Ukrayna’yı işgalinden bu yana Rusya’da mahsur kalan yüzlerce uçağın kaybolmasıyla ilgili bir dizi davada düzinelerce sigortacıya yaklaşık 6,5 milyar dolarlık dava açtı.

Yaklaşık 10 milyar dolar değerinde 400’den fazla kiralık uçak, Avrupa Birliği yaptırımlarının kiralamalarını sonlandırmaya zorlamasının ardından Rusya’dan ayrılamaz duruma düştü.

Kiraya verenler, uçağın savaş veya hırsızlığa karşı poliçeler kapsamında olduğunu iddia ediyor, ancak sigortacılar uçakların hasar görmediğini ve henüz iade edilebileceğini belirtiyor.

Londra, Dublin ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki sigorta şirketlerine karşı açılan iddiaların bir listesi burada, en son yapılan başvuru ilk sırada yer alıyor.

CDB Havacılık ve 18 Sigortacı

Çin Kalkınma Bankası’na ait İrlanda merkezli kiracı CDB Aviation, Rusya’da mahsur kalan jetler nedeniyle 15 Kasım’da İrlanda Yüksek Mahkemesi’nde 18 sigortacıya karşı dava açtı. CDB Aviation, Ağustos ayında 747 milyon yuan (104 milyon $) değerinde bir indirimi kabul etti, ancak bunun jetlerin tam değeri olmadığını söyledi.

BOC Hacavılık ve 16 Sigortacı

İrlanda Yüksek Mahkemesi’nin 3 Kasım’da yaptığı dosyaya göre BOC Aviation, 16 sigortacıya karşı yasal işlem başlattı.

Öngörülebilir bir gelecekte uçakların kurtarabilmesi pek mümkün değil.

Exit mobile version