Bitcoin’i ödeme yöntemleri arasına ekleyecek…

Norwegian Air Bitcoin’i ödeme yöntemleri arasına ekleyecek

Norwegian Air hakkında ülkenin yerel bir gazetesinde çıkan habere göre yakın zamanda Norwegian Air kripto para birimi Bitcoin ile ödeme kabul etmeye başlayacak. Bir süredir çevre ülkelerde kripto para birimi ile ödeme kabul eden mağazaların sayısının artması ve havayolu şirketlerinin giderek daha farklı ödeme seçenekleri sunuyor olması Norwegian Air için bu kararı vermeside önemli bir rol oynadı.
Eğer iddialar doğru ise Norwegian Air yakın zamanda ödeme seçeneklerini güncelleyecek ve bu ödeme seçenekleri arasında yer alabilecek ilk kez bir seçenek olacak. Bitcoin ile ödeme yapılması havayolu güvenliği konusunda bazı kimseleri korkuturken, bu konuda gerekli olan tüm önlemler alınacak ve olası bir güvenlik riski olmaması için Norwegian Air tarafından azami düzeyde önlemler alınacak.
Kripto para kabul eden şirketlerin sayısı giderek artarken, bunda hem deneme amacı ile Bitcoin ödeme seçeneği ile bilet alacak kişilerin şirkete kazandıracan olduğu yeni müşteriler, hem şirketlerin kendi reklamlarını Bitcoin sayesinde yapabiliyor olmaları ilk sırada olan nedenlerden.
Kripto para kabul eden Türk havayolu şirketi bulunmazken THY gibi büyük havayolu şirketleri gelecekte güvenlik ile ilgili önlemleri aldıktan sonra Bitcoin ile ödeme kabul edebilir. Bitcoin ile ödeme yapılabilecek sistemin hazırlanması Norwegian Air için biraz zaman alacak olsa da kısa süre içerisinde bu konuda gerekli çözümler elde edilecek ve yaygınlaşmasına yönelik adımlar atılacak. (Koinbox)

Exit mobile version