BİRBİRİNDEN İLGİNÇ 9 UÇAK TASARIMI

Uçak şirketleri bazı uçaklarını tanıtım ya da sponsorluk amaçlı farklı şekillerde boyayabiliyor. İşte bu iş birlikleri sonucu ortaya çıkan birbirinden güzel 9 farklı şekilde boyanmış uçak…

1. Rock in Rio Müzik Festivali temalı uçak

Dentonlu sanatçı John Bramblitt, Gol, Delta Hava Yolları, Air France ve Spotify iş birliği ile bir uçağı Brezilya’nın ünlü Rock in Rio Müzik Festivali’ni temsil eden figürlerle boyadı.

2. Hello Kitty temalı uçak

Tayvan merkezli Eva Air, Boeing 777-300ER tipi bir uçağını Japon animasyon atölyesi Sanrio iş birliği ile kurgusal karakter Hello Kitty figürleri ile boyadı.
Hello Kitty detayları uçağın yalnızca dış iskeletinde değil ayrıca hosteslerin giydiği elbiseler ve dağıtılan yemeklerde de kullanıldı.

3. Karlar Ülkesi temalı uçak

Kanadalı hava yolu şirketi WestJet, Boeing 737 tipi bir uçağını Disney’in Karlar Ülkesi animasyon filminin karakterleri ile boyadı.

4. Hobbit: Smaug’un Viranesi filmi temalı uçak

2013 yılında Yeni Zelanda’nın ulusal hava you şirketi Hobbit: Smaug’un Viranesi filminin galası için Boeing 777-300 tipi bir uçağını Smaug karakteri ile boyadı.

5. İzlanda buzulları temalı uçak

Icelandair 2017 yılında Boeing 757-200 uçağını tanıtmak için buzul temalı çizimler ve buzul temalı kıyafetler giyen hava yolu personeli kullandı.
Normalde uçaklarına yanardağ isimleri takan firma bu uçağına Vatnajökull Buzulu’nun adını verdi.

6. Dubai’nin farklı temalı uçakları

Dubai merkezli hava youl taşıyıcısı Emirates 2015 yılında filosunun yüzde  13’üne takebül eden 33 uçağını farklı temalarla boyadı.
Emirates Real Madridli A380, Paris Saint-Germainli A380, Arsenalli 777, AC Milanlı A380, Arsenalli A380 ve vahşi yaşamın önemine değinen A380 gibi çok sayıda değişik temalı çıkartmalar kullandı.

7. Yıldız Savaşları temalı uçaklar

Yıldız Savaşları (Star Wars) serisinin 2015 yılında vizyona giren Güç Uyanıyor sinema filmi ile eş zamanlı olarak Japon hava yolu firması All Nippon Airways filosundaki bazı uçaklarda Yıldız Savaşları temasını kullandı.

8. Freddie Mercury temalı uçak

Norveçli hava yoolu şirketi Norwegian ünlü rock grubu Queen’in efsane solisti Freddie Mercury’nun 71. yaş günü anısına bir uçağının kuyruk kısmını ”Britanyalı Rock Efsanesi” yazılı Freddie Mercury resmi ile kapladı.

9. Uçağın parçalarını çizimlerle gösteren uçak

Johannesburg merkezli düşük fiyatlı uçak bileti satan hava yolu firması Kukula, Boeing 737-800 tipi uçağını, uçağın donanımlarının neler olduğunu anlatan çizimlerle donattı. (Milliyet)
Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
Exit mobile version