Bir Zamanlar Onur Air… Airbus tarafından Dünya birincisi ilan edilen şirket

Bir-Zamanlar-Onur-Air…-Airbus-tarafından-Dünya-birincisi-ilan-edilen-şirket

Sevgili okurlarımız;

Onur Air’in altın yıllarında Airbus tarafından Dünya birincisi şirket olarak taçlandırıldığını hatırlar mısınız bilemem ama ben o toplantıda olduğumdan sizlere o günü hatırlatarak geçmişi ve bugünü daha iyi değerlendirmenize yardımcı olacağım.

2003 yılının Temmuz ayında AIRBUS firması tarafından, Onur Air’i 65 havayolu arasından birinci ilan edildiği toplantıda konuk olarak bulunmuştum.

İstanbul da boğazın en iyi noktalarından biri olan Feriye restoranda Onur Air Airbus başkan yardımcısı Pierre Boud tarafından Dünya birincisi seçilmişti.

Bu yemekli toplantıda, Son 10 yılın en iyi Airbus işletmecisi plaketi Cankut Bagana’ya, takdir plaketi Şahabettin Bolukcu ya, uçaklarını en rantabl kullanan işletmeci plaketi ise  ve kaptan pilot  Bilal Başar’a verilmişti.

Bu toplantıda kimler yoktu ki…THY eski genel müdürü Yusuf Bolayırlı, THY Genel müdürü Abdurrahman Gündoğdu, Töshid başkanı kaptan Tuncay Doğaner, TALPA başkanı Tuna Güzel ve Onur Air Teknik müdür yardımcısı Erdal Döker şimdilik hatırladıklarımdan…

O günleri yaşamış biri olarak Onur Air in bugün içine düştüğü durumu görüyorum da şaşırıyorum. O günlerde bana birisi Onur Air’in bugünlerdeki rezil durumuna düşebileceğini söylese idi sanırım kahkahalarla gülerdim.

Umar ve dilerim ki Onur Air bir gün eski günlerine dönüversin. Ancak mevcut durumda bu bir hayal gibi görünüyor.

Ancak yine de Allahtan umut kesilmez diyerek, Cankut bey veya bir başka kişi veya kişiler tarafından şirket satın alınarak o eski günlere dönüş yapması sizler gibi benim de temennimdir.

NOT/ Bu toplantıda komik bir durum yaşandıydı. THY’nin yeni genel müdürü Abdurrahman Gündoğdu’yu ben dahil o davete katılan hiç kimse tanımıyordu. Sanırım THY genel müdürlüğüne bir veya iki gün önce oturmuştu.  Ben davet başlamadan önce dışarıya çıktığımda yanıma biri yaklaştı ve sizde Onur Air toplantısına mı geldiniz diye sordu. Bende evet davetliyim diye cevap verdikten sonra sanırım sizde davetlisiniz diye konuşmama devam ettim.

Abdurrahman bey evet dedi ve birlikte içeri girdik ve benim oturduğum masaya buyurun isterseniz beraber oturalım deyince Abdurrahman bey  tabii ki sizi rahatsız etmem dimi diyerek oturdu.  Sohbetimiz esnasında kendisinin THY nin yeni genel müdürü olduğunu anladım.

Sahabettin Bey masa masa dolaşarak, konuklara hoş geldiniz diyor ve ellerini sıkıyordu. Bizim masaya da geldiğinde ,bana elini uzatıp hoş geldin Sefa bey dedikten sonra yanımda ki Abdurrahman Gündoğdu yu isaret ederek,arkadaşta sizden mi diye sorduğunda, Evet Sahabettin Bey sizi tanıştırayım dedim. THY’nin genel müdürü Abdurrahman Gündoğdu deyince şaşkınlığını buradan ifade bile edemem. Hemen protokol masasına davet ettiğinde Abdurrahman bey Sefa beye ayıp olur ben burada kalayım demez mi…

Tabii ki bu kaliteli davranışa karşı ben hemen devreye girmiş ve ne demek Abdurrahman bey sizin yeriniz orasıymış, zaten birazdan sizin şu an oturduğunuz yere de birisi gelecektir sorun yaşamayalım diyerek kendisini rahatlatmış ve protokol masasına yolcu etmiştim.

Kısaca güzel günlerdi…Şimdilerde sektörün bir araya geldiği yemekli toplantılar yapılamıyor. Umarım yine bir  gün o güzel günler tekrar yaşanabilecektir.

Exit mobile version