Bir Rozet Olay Oldu

Bir Rozet Olay Oldu
American Airlines uçağında bir kadın yolcu görevli Stewart’ın resmini çekip, AA’nın facebook sayfasına “utanç verici” ifadesini ekleyerek yolladı.
Stewart’ın yakasında Black Lives Matter *Adalet&Eşitlik Arayışçıları rozeti vardı.
Facebook’a gönderilen bu paylaşım çok kişiyi kızdırdı ama American Airlines’dan gelen tepki, online toplulukta şok yarattı.
AA Yolcunun mesajına şöyle bir yanıt verdi:
-”Endişeleriniz için teşekkür ederiz, araştırma için kabin ekibi müdürlüğünü uyardık, tüm üniformalar standart olmalı. Havayolumuz kurallarına uygun olarak, bir çalışanımızın fotoğrafını içerdiği için postanızı gizledik. Stewart herhangi bir kuralı çiğnemiş değil. Çalışanlar; insancıl amaçlar, hayırseverlik ve ilgili organizasyonlarla ilgili olarak, seçimlerine göre, maksimum 2 rozet takabilirler”.
Pek çok sosyal medya kullanıcısı tepki gösterdi, kabin görevlisinin hatalı olduğunu belirtti. Tartışmalar alevlendi.
Havayolu sözcüsü; “Tartışmaları anlıyoruz. American Airlines olarak kişisel görüşlere, inançlara hakkımız var. Takılan rozet şirket onaylı bir öge değil ama uçuş görevlisi arkadaşlarla birliğimiz devam edecek” şeklinde konuştu.
American Airlines elemanını savunmakta kararlı görünüyor.
384a038300000578-3786940-a_woman_has_caused_outrage_online_after_she_posted_a_picture_of_-m-1_1473771241697
*ABD’de ’60’lı yıllara damga vuran Kara Panterler’in ardından siyahilere yönelik ırkçı saldırılar ve polis cinayetlerine karşı Black Lives Matter hareketi doğdu. Ülke genelinde geniş yankı bulan hareket, ırkçı-ayrımcı politikaların yanı sıra toplumsal sorunlara karşı da mücadelesiyle dikkat çeken sosyal bir harekete dönüştü.

Exit mobile version