Bir kabin memuru uçuş görevine nasıl hazırlanır?

Bir kabin memuru, üst üste bir çok bacak yapıp yorgun düşmüş olsa da işine sıkı sıkı sarılarak yorgunluğunu yolcuya yansıtmadan, güler yüzünü göstererek görevine devam etmek zorunda.
Ancak, günümüzde kabin memurları bu konuda oldukça başarısız . Havayolu şirketlerini seçerken bile hangi destinasyonlara uçtuğu bakılarak tercih ediliyor . Amaç gezmek olmamalı. Lüx otellerde kalış sebepleri bir sonra ki bacakta yolcusuna daha iyi bir hizmet sağlamak. Ancak çoğunluğun düşüncesi dış meydanda ki kalış amaçlarının “GEZMEK” olduğudur. Yurt dışına çıkan çoğu kabin memuru gezmekten bir hal olup dönüş bacağında çağrı butonlarını bile görmemektedir . Bu duruma çare bulması gereken yerde kabin hizmetleri başkanlığı. Bir çok firma iç denetim adına yatılarda ki personelini çift kişi yatırıyor . Burda amaç tasarruf değil iç denetim . Dönüş bacaklarında alkol ölçer ile ekipler ölçülebilir . Bunlar tabiki bir öneriden öteye geçemez .
Sonuç olarak unutulmaması gereken başlıca husus, kabin görevlililerinin yolcular olduğu için orada görev yaptığıdır . Ve yolculara gereken önemin verilmesidir.
Emirates kabin memurlarından uçuş öncesi hazırlık videosunu hep beraber izleyelim…
My Emirates cabincrew make-up I JustDUY
 

Exit mobile version