Atatürk Havalimanı içinde yer alan arazi daha sonra millet bahçesi olarak hizmet verecek. Terminal binaları da kongre ve fuar merkezine dönüşecek.
Türk sivil havacılığına 86 yıl hizmet veren Atatürk Havalimanı, 6 Nisan’da ticari uçuşlara kapanıyor. Bugüne kadar milyonlarca yolcu ve uçuşa ev sahipliği yapan, nice sevinçlere, hüzünlere, kavuşmalara, vedalaşmalara sahne olan Atatürk Havalimanı’nda kargo uçuşları ve genel havacılık bir süre daha faaliyetleri sürecek.
İLK SİVİL UÇUŞ
Havalimanı, askeri amaçlarla 1912’de Yeşilköy’de hizmete girmişti. 1933’te İstanbul-Ankara arasında icra edilen ilk uçuşla ‘Yeşilköy Hava Meydanı’ adıyla sivil uçuşlara açıldı. Havalimanında son uçuş 6 Nisan 02.00’da Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Singapur uçuşu ile yapılacak.
DIŞ HATLARA AÇILDI
1 Ağustos 1953’te uluslararası uçuşlara açılan Yeşilköy Havalimanı için 1971’de her biri yıllık 5 milyon yolcu kapasiteli 4 terminal binası ve bunları tamamlayan bazı bölümler inşa edildi. Dış Hatlar Terminali ise 29 Ekim 1983’te açıldı. Havalimanı, 1985’ten itibaren “Atatürk Havalimanı” adını aldı.
2000’DE GENİŞLETİLDİ
Havalimanı, artan yolcu ve uçak trafiğini karşılamakta yetersiz kalınca yıllık 20 milyon yolcu kapasiteli yeni dış hatlar terminali, 7 bin araçlık otopark ve ilave tesis yapıldı. TAV’ın ’Yap-İşlet-Devret’ modeliyle gerçekleştirdiği terminalin yapımı 22 ayda tamamlandı. Ocak 2000’de hizmete açılan terminal, daha sonra ek binalar ve tesislerle genişletildi.