BİR DAHA KİMSE UÇAK BİLETİNE TAM ÜCRET ÖDEMEYECEK!

İnternetten alınan ve bilinen tüm metotlardan farklı olacak ‘ucuz uçak bileti kulübü’ projesi Antalya Bilim Üniversitesi kulukça merkezinin desteği ile adından bolca söz ettirecek
Günümüzde yapay zeka kullanımın gittikçe arttığı dönemde, Antalya Bilim Üniversitesi Kuluçka merkezi ile halen ABÜ Marka, Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü olarak görev yapan Abdullah Gürcan yıllardır hayal ettiği projeyi birlikte hayata geçirdi. “Ucuz Uçak Bileti Kulübü” adı verilen projede kulübü hem profesyonellerden hem de yapay zeka’dan yararlanarak üyelerine buldukları özel fiyatları günlük olarak emaillerine gönderiyor. Yurtiçi ve Yurtdışı uçuşlarını sürekli tarayarak en ucuz bilet fiyatlarını bulup üyelerine gönderen girişim, üyelerine her uçuş için yüzlerce lira kar ettiriyor.
HIZLI VE GÜNCEL LİSTELEME İMKANI
Yurtdışında birçok havayoluna ve consolidator’a dijital pazarlama ve gelir yönetimi (revenue managment) konularında danışmanlık hizmeti veren Abdullah Gürcan, Ucuz Uçak Bileti Kulübü girişimcilik projesi sayesinde değişen ve sürekli güncellenen ucuz uçak biletlerinin üyelere anlık bildirileceğini belirtti.
SATILAMAYAN KOLTUKLAR, ARTIK SİZİN
Gürcan verdiği eğitimlerde gözlemlediği en büyük problemin hava yolu şirketleri için satılamayan koltuklar olduğunu farkettiği için böyle bir girişimcilik projesine imza atmak istediğinin altını çizdi. “Bu soruna uzun süredir bir çözüm arıyordum, Antalya Bilim Üniversitesi’nde çalışmaya başladıktan sonra gerek Turizm Fakültesi, gerekse Bilgisayar Mühendisliği bölümü akademisyenlerinden çok büyük destek ve yardım aldım”. Turizm tecrübesini Cornell Üniversitesi’nde aldığı Gelir Yönetimi (Revenue Management) eğitimi ile pekiştirdiğini belirten Gürcan, Ucuz Uçak Bileti Kulübü’nün özellikle Türk insanının uçuş alışkanlıklarını değiştireceğini ve hiç kimsenin bir daha hiçbir uçuşa tam ücret ödememesi için çabaladıklarını belirtti.
PROJE ABÜ KULUÇKA MERKEZİ’NDE ŞEKİLLENDİ
Antalya Bilim Üniversitesi’nde Yrd. Doç Dr. Olarak  görev yapan Ali Cem Başarır, aynı zamanda ABÜ Teknoloji Transfer Ofisi’nin de koordinatörlüğünü yapmakta. ABÜ’nün girişimciliğe çok önem verdiğini, öğrencilerin birinci sınıftan itibaren girişimcilik ile ilgili sürekli teşvik edildiklerini ve tüm imkanları seferber ettiklerini belirtti. ‘Ucuz Uçak Bileti Kulübü’ projesi de bu girişimcilik anlayışı ile ortaya çıktı.
GİRİŞİMCİLİK EKOSİSTEMİ KURACAĞIZ
Yrd. Doç Dr. Ali Cem Başarır öte yandan girişimcilik ekosistemini Antalya’da hayata geçirmek için çalışmalarının son aşamaya geldiğini, yatırımcılar ve girişimciler arasında köprü olacaklarını belirtti.  Antalya Bilim Üniversitesi Şehir Kampüsü’nde bulunan kuluçka merkezinde “Co-working space” oluşturduklarını, merkeze kabul edilen girişimlerin her türlü ofis ve çalışma ortamı ihtiyaçlarını burada karşılayabileceklerini ifade etti ve tüm girişimcileri merkez ofise davet etti.

Exit mobile version