Berlin’de Türkiye-Almanya Görüşmesi: Yeni Vatandaşlık Yasası ve Vize Süreci Değerlendirildi

Berlin'de Türkiye-Almanya Görüşmesi: Yeni Vatandaşlık Yasası ve Vize Süreci Değerlendirildi

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Berlin’de Alman mevkidaşı Nancy Faeser ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından sosyal medya hesabından açıklama yaparak, Faeser’e ev sahipliği için teşekkür etti.

Ortak Basın Açıklaması

Görüşme sonrasında yapılan Türkiye-Almanya ortak basın açıklamasında, heyetler arasında iki ülke arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesine yönelik görüş alışverişinde bulunulduğu belirtildi. İki bakanlığın sorumlulukları çerçevesinde çeşitli işbirliği imkanları ele alındı.

Terörle Mücadele ve Organize Suçlarla Mücadele

Açıklamada, terörle mücadelede işbirliğinin yanı sıra organize suç ve güvenlik alanında işbirliğinin geliştirilmesine yönelik imkanların ele alındığı vurgulandı.

Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Vatandaşlık Yasası

Göçmen kaçakçılığıyla mücadelede işbirliği konusunda fikir alışverişinde bulunulduğu belirtilirken, Almanya’da yürürlüğe giren yeni Vatandaşlık Yasası’nın sağladığı imkanlar ve başvuru süreçlerine ilişkin konular da değerlendirildi.

Vize Süreci ve İşbirliği

Türk vatandaşlarının Almanya vizesi alma sürecinin iyileştirilmesi konusunda görüş teatisinde bulunulurken, iki bakanlığın çalışma düzeyinde işbirliği ve iletişimin daha da güçlendirilmesi konularının ele alındığı açıklandı.

Exit mobile version