Bayraktar TB3 SİHA’nın Yeni Başarıları

Bayraktar TB3 SİHA’nın Yeni Başarıları

Milli ve özgün olarak geliştirilen ve Baykar tarafından üretilen Bayraktar TB3, test sürecinde önemli bir aşamayı daha başarıyla tamamladı. Yerli motoruyla en yüksek irtifaya ulaşan SİHA, 36.310 feet irtifaya çıkarak kendi rekorunu kırdı. Bu başarıyla, milli havacılık alanında önemli bir kilometre taşı daha geçilmiş oldu.

Rampadan İlk Uçuşuna Hazırlık

Bayraktar TB3 SİHA, Edirne’nin Keşan ilçesindeki test merkezinde gerçekleştirilen yüksek irtifa sistem performans testini başarıyla geçerek, rampadan ilk kez havalandı. 12 derece eğime sahip rampa testlerini başarıyla tamamlayan SİHA, artık gemiye çıkma ve kısa pistli gemilerden kalkış kabiliyetini de test etmeye hazırlanıyor.

İhracatta Savunma Sanayinin Lideri

Baykar, ihracat alanındaki başarılarıyla dikkat çekiyor. Tüm projelerini öz kaynakları ile yürüten ve ihracattan elde ettiği gelirlerle büyümesini sürdüren şirket, son yıllarda savunma ve havacılık sektöründe en çok ihracat gerçekleştiren firmalardan biri olarak öne çıkıyor. Hem Bayraktar TB2 SİHA hem de Bayraktar AKINCI TİHA için birçok ülkeyle ihracat anlaşmaları imzalayan Baykar, sektördeki lider konumunu koruyor.

Exit mobile version