Bayraktar KIZILELMA Gece Taksi Testini Başarıyla Tamamladı

Bayraktar KIZILELMA Gece Taksi Testini Başarıyla Tamamladı

Baykar, yerli ve milli insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA’nın Gece Taksi Testini başarıyla gerçekleştirdi. Uçuş test kampanyası, planlandığı şekilde devam ediyor.

Baykar, tamamen öz kaynaklarla geliştirilen ve milli bir savunma ürünü olan Bayraktar KIZILELMA’nın test aşamalarında bir dönüm noktasına daha ulaştı. Gece Taksi Testini başarıyla tamamlayan insansız savaş uçağı, 2024 yılında seri üretime geçmeye hazırlanıyor. İki prototipi başarıyla üretilen KIZILELMA, hızlı gelişim süreciyle dikkat çekiyor.

Seri Üretim 2024’te Başlıyor Bayraktar KIZILELMA’nın geliştirme faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor. Proje, 2021 yılında başladığı yolculuğunda rekor bir sürede uçuşa geçti. Seri üretim hedefi ise 2024 yılı olarak belirlendi.

Rekor Sürede Uçuş Baykar’ın yüzde 100 öz sermaye ile hayata geçirdiği Bayraktar KIZILELMA, kısa sürede geliştirilip gökyüzüyle buluştu. 2023 yılında gerçekleştirilen Sistem Tanımlama Testini de başarıyla tamamlayan uçak, Türkiye’nin savunma sanayisinde büyük bir adım olarak görülüyor.

İhracat Başarısı Baykar, 2023 yılına 370 milyon dolarlık Bayraktar TB2 ihracat sözleşmesiyle girerek dikkat çekici bir başarıya imza attı. 2022 yılında en çok ihracat yapan savunma firması olan Baykar, 1.4 milyar dolarlık ciroya ulaşarak sektörün lideri oldu.

Exit mobile version