Bayraktar AKINCI TİHA'nın Testlerinde Yeni Başarı

Bayraktar AKINCI TİHA’nın Testlerinde Yeni Başarı

Baykar’dan yapılan açıklamaya göre, Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde yürütülen Bayraktar AKINCI Projesi kapsamında, Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) yerli olarak üretilen yeni mühimmat ve sistemlerle entegrasyonunu başarıyla sürdürüyor.

17 Eylül’de Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nden havalanan Bayraktar AKINCI, Aselsan tarafından geliştirilen TOLUN IIR güdümlü mühimmatını Konya Karapınar Atış Test ve Değerlendirme Merkezi’nde test etti. 22 bin feet irtifadan ateşlenen TOLUN, 20 kilometre mesafedeki hedefi tam isabetle vurdu.

TOLUN IIR, 80 kilometre atış menzili ve çift yönlü veri bağı ile merkeze görüntü aktarımı sağlıyor. Bu özellikler, mühimmatın son ana kadar etkili bir şekilde hedefe kilitlenmesini mümkün kılıyor. Bayraktar AKINCI TİHA, milli mühimmatların entegrasyonu sürecinde önemli bir ilerleme kaydediyor. Şirket, 2026 yılında düzenleyici onay almayı ve uçuşları 2027 yılında başlatmayı planlıyor.

Baykar, bugüne kadar çeşitli milli mühimmatları başarıyla test etti. 24 Şubat’ta yapılan testte Bayraktar AKINCI, ASELFLIR-500 sistemi ile deniz üstünde hedefi başarıyla imha etmişti. Ayrıca, Bayraktar AKINCI C, 2 X 850 hp güç ile bir saatten fazla havada kalarak aerodinamik parametreleri başarıyla test etti.

Türkiye’nin ilk milli insansız hava araçlarını üreten Baykar, 2023’te 1,8 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi ve savunma sanayiinde önemli bir ihracat lideri konumunda. Bayraktar TB2 ve Bayraktar AKINCI için toplamda 34 ülke ile ihracat anlaşması imzalandı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir