Bavulunuzun zarar görmesini önlemek için

Terminalde bavulunuzu check-in kontuarında teslim ettikten sonra bir sonraki buluşmanız indiğiniz havalimanında. Aradaki süreçte, bagaj bantlarında başlayan bavulunuzun yolculuğu, yer hizmetleri çalışanlarının ellerinden geçip uçağa gidiyor. Gittiğiniz yerde de tam tersi işlem yapılıyor.
Zamana karşı yarışta bir bakıyorsunuz bagaj römorkundan düşen bavullar, apronda eziliyor. Hızla atılan çantalar hasar görüyor. Bunu önlemenin yolu var mı? İşte bu sorunun cevabını Conde Nast Traveller havalimanında çalışan bagaj yükleme işçilerinde aradı. Verdikleri yanıtların bazıları şöyle…
– Yer hizmetlerindeki işçilerin en sevdiği bavullar, altlarında tutma yeri olanlar. Bu tür tasarımların iki elle kavranması kolay. Bavullar uçağın altına yüklenirken tek bir noktadan tutulmuyor. Güç farklı noktalara yayıldığı için daha az hasar görüyor.
– Bavullarının fermuarlarını tam kapatmadan teslim eden çok sayıda yolcu var. Yükleme sırasında açılan, içindekilerin dışarı saçıldığı bavullardan çalışanlar nefret ediyor. Bazen tüm operasyon duruyor. Çanta toparlanmaya çalışılıyor.
– Kabine sıvı alınmasının kısıtlanmasının ardından birçok yolcu şampuan, parfüm gibi likit ürünleri, kargoya verdiği bagajında taşıyor. Ancak bunları bavulların ön gözlerine yerleştirmek çok tehlikeli. Genellikle plastik ambalajdaki şampuanlar sıkıştığında patlıyor. Çantanız rezil olurken şampuan etrafındaki diğer bavullara da bulaşıyor. Aman dikkat! Bu tür likitleri çantanızın içine yerleştirin.
– Dört tekerlekli bavulları ilerletmek daha kolay. Dört tekerleği ile desteğe gerek kalmadan yer değiştirebiliyor. Eğer bavulunuz iki tekerlekli ise genellikle atılıyor. Bu da kırılma-hasarlanma riskini yükseltiyor.
– Bazı bavul imalatçılarının dünyanın en hafif bavulu diye sattığı tasarımların birçoğunun iç yapısı çok zayıf. Hafiflik açısından tam puan alan bu çantalar darbelere gelmiyor. Tavsiye, ağırlıktan çok dayanıklı bavulları tercih etmeniz.
– Yer hizmetleri operasyonunda çok önemli maddelerden biri emniyetli operasyon. Bavuldan düşebilecek bir parça eğer uçağın motoruna kaçarsa bir havayolu şirketinin kâbusu olabilir. O etiketin kopup motora girmesinin maliyeti milyon dolara kadar çıkabiliyor. Bu nedenle çoğu zaman bu parçalar kopabiliyor. Genellikle bavula yapışan etiketleri tercih edin. Bagaj işçileri bir risk görürse kopartabiliyor.

Exit mobile version