Başbakan'dan Çıldır Havaalanı müjdesi

Başbakan Binali Yıldırım, Aydın’ın 62 yıldır beklediği Çıldır Havaalanı’nın en kısa zamanda faaliyete geçirileceğinin müjdesini verdi. Yıldırım, “Çıldır Havaalanı’nı en kısa zamanda faaliyete geçireceğiz” dedi.
Başbakan Binali Yıldırım, Aydınlılara Atatürk Kent Meydanından seslendi. Konuşmasına Merhum Başbakan Adnan Menderes’i anarak başlayan Yıldırım, Aydın’ın 24 Haziran’da sandığa ve partisine sahip çıkacağını söyleyerek, destek sözü aldı.
AYDIN’A HAVAALANI VE HIZLI TREN MÜJDESİ
AK Parti hükümetinin yatırımlarını ve gelecek projelerini de anlatan Başbakan Binali Yıldırım, “Ülkesini seven yatırım yapar, yol yapar” diyerek Aydın’ın 62 yıldır beklediği Çıldır Havalimanının en kısa zamanda açılacağının müjdesini verdi. Yıldırım, “Çok sayıda havaalanı yaptık. Aydın Çıldır Havaalanı’nı da en kısa zamanda faaliyete geçireceğiz. Bir zamanlar Sabiha Gökçen Havalimanı için de, muhalefet ‘Bu havaalanını niye yaptınız?’ diyordu. Şimdi artık Sabiha Gökçen’e pistler yetişmiyor. Yeni terminal yaptık, ikinci pisti yapıyoruz” dedi.
Aydın’a yapılan yatırımların bilgisini detaylarıyla veren Başbakan Binali Yıldırım’ın Aydın’a 2. müjdesi hızlı tren oldu. Yıldırım; “Selçuk- Ortaklar hızlı tren projesi başladı. Hazırlıklar sürüyor. 24 kilometrelik mesafe 15 kilometreye düşecek. 30 dakikalık seyahat süresi 7 dakikaya düşecek. İki hat var. İki hattı da kısa sürede tamamlayacağız. Çiftçileri de ihmal etmedik. 2003’te 45 milyon destek verdik. 2017’ye geldik. Bu destek miktarı 470 trilyona çıktı. On kattan fazla arttırdık. Aydın’a hayvancılıkta 3.5 katrilyon destek sağladık. Düve desteği, arıcılık desteği de verdik. Aydın’a 11 baraj 6 gölet yapıp hizmete aldık. Büyükler bilir 1869 yılından beri 149 yıllık bir hayali vardı Aydın’ın. Çine Adnan Menderes Barajı’nı da AK Parti iktidarı yaptı. Büyük Menderes Nehri ıslahı tamamlandı. Organize Sanayi Bölgesi yaptık. 11 bin 300 kardeşimiz iş sahibi oldu. 5 tane daha OSB yapacağız. Bunlar da bitince 21 bin kardeşimiz iş sahibi olacak” diye konuştu.
 
“AK PARTİ, BU ÜLKEDE KARDEŞLİĞİN TEMİNATIDIR”
Aydın’ın 24 Haziran’da Cumhur İttifakı’na ve AK Parti’ye sahip çıkacağını da söyleyen Binali Yıldırım, “Vakit aydın vakti, vakit Türkiye vaktidir. AK Parti, bu ülkede kardeşliğin teminatıdır. 24 Haziran’da kardeşlik için evet diyor muyuz? Birlik-beraberlik için ‘evet’ diyor muyuz? “ diye sordu. Yıldırım, alanı dolduran kalabalığın hep bir ağızdan ‘evet’ yanıtını vermesiyle ‘bu iş tamam Aydın tamam diyor’ dedi.
 
Başbakan Binali Yıldırım, son olarak eski milletvekillerini ve 27. Dönem Aydın Milletvekili Adaylarını sahneye çağırarak Aydınlıları selamladı.

Exit mobile version