BAŞBAKANA THY ..WOHS

15/12/2005 Tarihinde yapılan bir çok konuğun davetli olduğu THY nin filosuna katılan yeni uçakların seremonisinin, gerçekten çok görkemli geçmesine çalışıldı.. öncelikle yeni uçakların THY ye hayırlı olmasını dilerim.
THY nin bakım üssünde gerçekleşen bu kutlamada başbakanımızın gelmesi nedeniyle olsa gerek kutlamalar biraz abartıldı.şöyle ki uçak alımına giden kalabalık heyetin neden gittiğinin tartışıldığı bir ortamda THY hangarının 3 gün önceden planlandığı ve hazırlandığı görüldü. Hangarda bakım amaçlı bulunan yada bulunması gereken uçakların tören için dışarıya çıkartıldığı ve dolayısıyla bakımların aksadığı gözlemlendi..aslında,aynı tören işlerin aksamaması için hava muhalefeti o gün için olmadığından APRON da da yapılabilirdi..
THY tekniğin en kalabalık olması gereken hangarda o saat itibarı ile en 150 teknisyenin bulunması gereken bir saate denk gelen kutlamalarda o an hangarda hiçbir teknisyenin görev yapmadığı herkesin ilgisini çekti. Tasarruf amaçlı eleman çıkartıldığı bilinen,Rötarları genelde Teknikten olan THY de bu kadar adam/saat in kaybına müsaade etmek gerçekten ilginç..
Bir gözlemci olarak bu kutlamaya baktığımda sanki bu tören bir kiralık uçak teslimatı değil, Uçak imal eden bir fabrika teslim töreni gibiydi. A*380 uçağının fabrika çıkışı ve ilk uçuşundaki kutlama benzeri bir tören ,konuşmacıların akustik bir ortam sağlanamadığından, bozuk ses düzeninde hangarın çelik kafesleri içinde ne söylendiği anlaşılmaz bir şekilde sonuçlandı.
Daha önceleri de bir çok uçak teslimatında bulunmuş biri olarak,kendi malımız bile olmayan bu uçak seremonisi bence biraz abartıldı.bu abartılmanın nedeni sayın Başbakana gövde gösterisi yapılmak istenmesiydi sanırım.
Bu kutlama töreninde benim en çok ilgimi çeken ve yazma gereği duyduğum başka bir konuda, Hangarda hiçbir çalışanın olmamasıydı. “Başarı ve kalite takım çalışmasıyla elde edilebilir,unutmayın biz hepimiz bu takımın bir üyesiyiz.”yazılı tekniğin her yerinde asılı bu pankartlarla ters düşen bir uygulama yapıldı.. Yoksa Yönetim Devler liginde bizler, yani çalışanlar Amele Liginde mi oynuyorduk anlayamadım..
Personeli böyle bir kutlamadan soyutlamak kimin düşüncesi olabilirdi ki. Sayın Başbakan Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanıydı,orda çalışanlarda Türk vatandaşı ve hepsi Atatürk havalimanının güvenliğinden geçerek işbaşı yapmış Apron kartına haiz personel..yani, THY nin gerçek sahipleri,çalışanlarıydı.sayın Başbakanı onlarda dinlemek ister onlarda bu kutlamada yer almak hatta gururlanmak isterlerdi..daha önceleri Sayın Mesut Yılmaz ın geldiği bu tür kutlamalarda tüm personel Hangardaydı.ve sayın Yılmaz da o zamanlar Başbakandı.
Başbakanın,maliye bakanının,ulaştırma bakanının hükümet politikalarını öven konuşmaları,THY yönetiminin ileride yapılması gereken fantezilerini sunmaları ve konuşmalarının anlaşılamaması bu törende dikkat çeken diğer noktalardı. Sonuç olarak, organizasyon hatalarının çok fazla olduğu bu kutlama Dünyanın en modern uçaklarını filosuna getiren ve Dünya havayolu olacağım diye iddia da bulunan bir şirkete yakışmadı. Zaten,bu organizasyon eksikliğini her an hissettiren tören, sayın Başbakanında canını sıkmış gibi görünmekteydi ve bunu bir şekilde ses düzenini sağlayan ekibi fırçalayarak gösterdi..
THY gerçekten Ülkemizin iftihar vesilesi ama, şu anki yöneticileri bu büyüklüğe yaraşır bir tablo sergilemiyorlar sanırım..
NOT/ Başlıktaki show kelimesinin neden ters yazıldığı anlaşılmıştır sanırım.

Exit mobile version