Başbakan Üstel, Ercan Havalimanında Paydaşlarla Bir Araya Geldi

Başbakan Üstel, Ercan Havalimanında Paydaşlarla Bir Araya Geldi

Başbakan Ünal Üstel, Ercan Havalimanı’nda paydaşlarla bir araya gelerek eksiklikleri tespit etmek ve yerinde incelemelerde bulunmak üzere bir değerlendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi, Polis Genel Müdürü Kazım Kuni, Muhaceret Müdürü Fevzi Öztümen, T&T Havalimanı İşletmeciliği Genel Müdür Yardımcısı Şevki Turanlı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Enver Öztürk, DPÖ Müsteşarı Durali Güçlüsoy ve diğer üst düzey yetkililer hazır bulundu.

Üstel, toplantıda yaptığı açıklamada, 20 Temmuz 2023’te açılan Ercan Havalimanı’nı ziyaret ettiklerini ve havalimanının açılışından bu yana yapılanlar ile tespit edilen eksikliklerin değerlendirileceğini belirtti. Güvenlik açısından eski havalimanının sıkıntı yarattığını ve yeni havalimanının hızlı bir şekilde tamamlanarak hizmete açıldığını ifade eden Üstel, 12 milyon yolcuya kadar hizmet verebilen yeni havalimanının turizm mevsimi öncesinde eksiklerinin tamamlanabilmesi için ilgili birimler ve paydaşlarla bir araya geldiklerini dile getirdi.

Üstel, paydaşlarla gerçekleştirecekleri toplantıda konuları kapsamlı olarak ele alacaklarını ve eksikliklerin tespit edilerek turizm sezonu açılmadan hızla giderilmesi için hükümet olarak büyük bir gayretle çalışacaklarını vurguladı. Ayrıca, uluslararası platformlarda yeni havalimanı için övünürken yeni firmaların ülkeye gelmesi için de zorlamalarda bulunacaklarını belirtti.

Toplantının ardından Başbakan Üstel ve heyeti, Ercan Havalimanı’nda yerinde incelemelerde bulundu.

Exit mobile version