Bangladeş Yolcu Uçağının Pilotundan Terörist Saldırı Planı

Bangladeş Hava Yolları’nda (Biman) görevli bir pilotun bugün, 1 Ekim’de, terörizm şüphesiyle tutuklandığı bildirildi.

Bangladeş Hava Yolları’nda (Biman) görevli bir pilotun bugün, 1 Ekim’de, terörizm şüphesiyle tutuklandığı bildirildi. Polis yetkililerinin paylaştığı bilgiye göre, söz konusu pilot, kontrolündeki yolcu uçağında bulunan yolcuları rehine olarak tutmayı ve üst düzey Bangladeşli devlet yöneticilerinin evlerine doğru uçağı düşürmeyi planlıyordu.
31 yaşındaki Sabbir Enam adlı pilotun, dün gözaltına alındığı, bugün ise tutuklandığı öğrenildi. Bangladeş Polisi’ne bağlı özel operasyon gücü olan Seri Hareket Taburu’nun, pilotun yanı sıra pilotun annesi ile 2 diğer kişiyi de tutukladığı aktarıldı.
Bangladeş’de yerleşik terör örgütü Cemaat-ül Mücahidin ile yakın bağlantıları olduğu belirtilen pilot, iddialara göre, üst düzey hükümet görevlilerinin evlerinin bulunduğu bölgeye uçağı düşürmeyi planlıyordu. Seri Hareket Taburu’nun Basın Sözcüsü Müfti Mahmut Han, “Tutuklanan pilot bu planın yanı sıra, uçaktaki yolcuları rehin alıp uçağı bir Orta Doğu ülkesine indirmek üzere başka bir plan daha kurgulamış.” şeklinde konuştu.
Söz konusu terörist plana dair daha detaylı bilgiler ise henüz kamuoyuyla paylaşılmadı. Öte yandan tutuklanan pilotun bağlantılı olduğu öne sürülen Cemaat-ül Mücahidin isimli örgüt, 2005 yılında kuruldu ve bugüne kadar ülke çapındaki 300 noktada bombalı eylemler gerçekleştirdi.

Exit mobile version