Bali'ye seyahat etmek ne kadar güvenli

Artçı şoklar ne zaman olacak?
Lombok, bir hafta içinde ikinci büyük bir depremde tahrip oldu. Bu yüzden turistlerin Endonezya’ya seyahat etmeleri ne kadar güvenli?
Pazar günü yaşanan 7 büyüklüğündeki depremde binlerce bina hasar görürken, sarsıntının yakınlardaki Bali Adası’nda da hissedildiği belirtiliyor.
Depremde bazı otellerin de hafif şekilde zarar gördüğü ve tatilcilerin büyük panik yaşadığı ifade ediliyor.
Konuya dair bir açıklama yapan tur operatörü Asian Trails, müşterilerini bölgeden uzaklaştırmak için Endonezya hükümetinin daha fazla uçuşa izin vermesini beklediklerini duyurdu.
Yetkililer, hem Bali hem de Lombok’taki havalimanlarının küçük çaplı hasarlara rağmen normal şekilde faaliyet gösterdiğini söyledi.
Her iki havalimanı işleten operatör Angkasa Pura kurumsal sekreteri Handy Heryudhitiawan, “Her iki havalimanı da normal çalışıyor, şu anda havalimanlarını temizliyoruz. Tavanın bazı kısımları düşmüş, ama kimse zarar görmüyor” açıklamasını yaptı.
Gazeteye verdiği demeçte, “Hasarı 24 saat içinde derhal tamir edeceğiz, uçuş tesislerini kontrol ettik ve uçuş operasyonlarının devam etmesi için her şeyin güvende olmasını sağladık. Şu anda Denpasar’a gidiş ve geliş uçuşlarımız planlanıyor.”

Exit mobile version