BALİ UÇUŞ GÜZERGÂHLARI DEĞİŞTİRİLECEK

 
Ulusal Afet Yönetim Ajansından (BNPB) yapılan açıklamaya göre, alarm düzeyinin en üst seviyede olduğu yanardağın çevresinden tahliye edilen yaklaşık 100 bin kişi güvenli bölgelerde kurulan kamplar ile spor salonlarına yerleştirildi.
Olası patlama durumunda halkı uyarmak üzere bazı yerlere sirenler yerleştirildi.
Ayrıca, yanardağ civarından geçen uçuşların güzergahlarını değiştirmeyi öngören bir plan hazırlanıyor.
Patlama riskinin yüksek olduğu bölgede birçok turist Bali Adası’ndaki tatillerini yarıda kesmek zorunda kalmıştı. Bali seferi yapan uçakların geri dönme ihtimaline karşı ekstra yakıt aldıkları duyuruldu.
Darwin Volkanik Kül Danışma Merkezi, uyarısını turuncu renkten sarıya yükseltti.Bazı uzmanlar yanardağın saatler içinde patlayabileceğine inanıyorlar. Endonezya Hükümeti, Agung Dağı’nın patlamasına ilişkin planlamalarına devam ediyor. Mahsur kalanların vizelerinİn uzatılması veya uçuşların başka noktalara divert etmesi gibi konulara havayollarından da destek geldi. Virgin Australia ve Jetstar, ihtiyaç duymaları durumunda ekstra yakıt taşıyacaklarını  belirtti. Singapur Havayolları, web sitelerinde açıklamalarda bulundu.
-23 Eylül 2017’den 2 Ekim 2017’ye kadar Denpasar’a (Bali) seyahat eden yolcular, 22 Eylül 2017’de veya öncesinde verilen biletlerle en yakın SIA bilet servisiyle temasa geçebilirler. Biletlerini rebook etmek ya da iadelerini talep etmek gibi.

Exit mobile version