Bakiye Siparişlerinde Tarihi Rekor: ASELSAN 11,1 Milyar Dolarlık Sipariş Aldı

Bakiye Siparişlerinde Tarihi Rekor: ASELSAN 11,1 Milyar Dolarlık Sipariş Aldı

Türkiye’nin önde gelen savunma sanayi şirketi ASELSAN, 2024 yılının ilk üç ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5 büyüyerek 15,1 milyar TL’lik bir ciro elde etti. Ayrıca, şirketin bakiye siparişleri de 11,1 milyar ABD Doları olarak gerçekleşti, bu da bir rekor kırmalarını sağladı.

ASELSAN’ın 2024 yılı ilk çeyrek finansal sonuçları açıklandığında, brüt karı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3 artış gösterdi. Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kârı (FAVÖK) ise yüzde 3’lük bir artışla 3,4 milyar TL’ye yükseldi. FAVÖK marjı yüzde 22 olarak gerçekleşirken, net kar ise 1,2 milyar TL seviyesine ulaştı. Ayrıca, şirketin öz kaynaklarının aktife oranı yüzde 63 olarak belirlendi.

ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, değerlendirmesinde, şirketin ihracat odaklı büyüme stratejisi doğrultusunda hızlı bir başlangıç yaptığını ve milli savunma ekosistemine ve ekonomiye büyük katkı sağladıklarını belirtti. Ayrıca, ASELSAN’ın ülkenin teknolojik bağımsızlığına katkıda bulunarak tarihi bir rekor olan bakiye sipariş rakamına ulaştığını vurguladı.

Akyol, ASELSAN’ın geride bıraktığı dönemde gerçekleştirdiği önemli projeleri ve kazanımları da paylaştı. Bunlar arasında tanklara ilave yetenek kazandırılması, KAAN’ın geliştirilmesi, DÜFAS’ın donanmaya kazandırılması gibi projeler yer aldı.

ASELSAN Genel Müdürü, şirketin üç önemli hedefini şu şekilde açıkladı: alanında dünyanın en iyi ürünlerini üretmek, oyun değiştirici teknolojiler geliştirmek ve ihracat odaklı büyümek. Bu hedefler doğrultusunda ASELSAN’ın sivil alanda da önemli çalışmalar yaptığını ve ülkeye oyun değiştirici sistemler sunduğunu vurguladı.

Akyol, ASELSAN’ın yurt içinde ve yurt dışında kullanılan 500’den fazla ürünle güvenilirliğini perçinlediğini ve küresel bir şirket haline geldiğini belirtti. Şirketin, 2030 yılına kadar takip edilecek yol haritalarını oluşturduğunu ve büyük yatırımlarla seri üretim kapasitesini artırmayı hedeflediğini ifade etti. Son olarak, ASELSAN’ın dünyanın en büyük 30 savunma sanayi şirketinden biri olma hedefine doğru ilerlediğini ve bu hedefe teknolojik üstünlük, kaliteli üretim ve ihracat potansiyeliyle ulaşacaklarını dile getirdi.

Exit mobile version