Bakan Ersoy: Körfez ülkelerine vize muafiyeti geliyor

Bakan Ersoy: Körfez ülkelerine vize muafiyeti geliyor
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’u Körfez ülkelerinden gelecek olan turistlere vize muafiyeti uygulaması yapılacağını ve bunun sektöre olumlu yansıyacağını” söyledi.

Ortadoğu Turizm Platformu Başkanı ve Kırkzade Turizm’in Başkanı Hüseyin Kırk. Dünya ve Türkiye Sağlık Turizmi Konseyi-THTC Kurucu Başkanı Emin Çakmak işbirliğinde düzenlediği “Habibi Come to Türkiye” adlı 1.Ortadoğu Turizm zirvesi ve B2B Workshop etkinliğinde Ortadoğu seyahat acente birlikleri ve havayolları yöneticilerini ağırlıyor.

Etkinlik nedeniyle gelen heyet ile birlikte Dünya ve Türkiye Sağlık Turizmi Konseyi-THTC Kurucu Başkanı Emin Çakmak. Emekli Turizm Bakanı Bülent Akarcalı, Bedir Turizm Başkanı Mustafa Kırk katılarak konuk ülke temsilcileri ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’u ziyaret ettiler.

BAKAN ERSOY: VİZE MUAFİYETİ SEKTÖRE OLUMLU YANSIYACAK

Bakan Ersoy, yapılan çalışmaya katkısı olanları kutladıktan sonra, Ortadoğu ülkelerinden Türkiye’ye gelen turist sayılarını paylaştıktan sonra “Körfez Ülkelerinden gelecek olan turistlere vize muafiyeti uygulaması yapılacağını ve bunun sektöre olumlu yansıyacağını” söyledi.

Hüseyin Kırk, Ortadoğu bölgesinin Türk turizminin geleceği için çok önemli olduğunu ve bunun pandemi sonrası daha açık görüldüğünü belirterek Ortadoğu ülkelerinin en büyük 40 seyahat acentesini İstanbul, Sapanca. İznik’te yapılacak tanıtım programında ağırlayacaklarını söyledi.

Bakan Ersoy bu tür tanımları önemsediklerini belirterek “Yeni projelerinizi TGA’ya sununun, TGA yönetim kurulunun onaylaması durumunda bizde destek verelim” dedi.

 

FAHİŞ FİYATA YAPTIRIM UYGULANACAK

Bakan Ersoy, kendilerine gelen şikayetleri dile getirerek “Karadeniz bölgesinde aşırı yüksek ücret uygulamaları bulunduğu yönünde şikayetler var. Bunları değerlendirerek denetimleri artıracağız ve fahiş fiyaüt uygulayan tesislere yaptırım uygulayacağız” şeklinde konuştu.

Bakanla buluşan heyet üyeleri özellikle Körfez bölgesinden gelen turistlere taksicilerin fahiş fiyat fiyat uyguladıklarını belirttiler.

Bakan Ersoy, turizm polisini güçlendireceklerini, denetimleri artıracaklarını ve bu böyle davranan yapan taksicilere ceza uygulayacaklarını sözlerine ekledi.

“HABİBİ COME TO TÜRKİYE” ADLI ETKİNLİĞE ÖNEMLİ KATILIM

Toplantıya Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Oman, Bahreyn seyahat acenteleri birlikleri, Kuveyt Turizm Bakanlığı Seyahat Acenteleri Birliği’nin yöneticileri katıldı. Ayrıca Emirates Airline, Flynas Airline’da yer aldı.

Türkiye’den Dünya ve Türkiye Sağlık Turizmi Konseyi-THTC Kurucu Başkanı Emin Çakmak. Emekli Turizm Bakanı Bülent Akarcalı, Bedir Turizm Başkanı Mustafa Kırk katılarak konuk ülke temsilcileri ile karşılıklı işbirliklerini görüştüler.

Exit mobile version