Bakalım Kara Kutu'dan Ne Çıkacak?

Rusya Hava Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Sergey Dronov basın toplantısında “Rus uçağının Türkiye’nin hava sahasını ihlal etmediğini gösteren tüm gerekli kanıtlara sahibiz” dedi.
Dronov ​”Uçağımıza Suriye’de saldırılan bölgede havadaki durumla ilgili yayımlandığımız verileri Türkiye dahil kimse şu ana kadar yalanlamadı” ifadelerini kullandı.
ÖZEL LABORATUVARA GİDECEK
Öte yandan uçağın, bulunduğu şeklindeki haliyle muhafaza edildiği belirtilen karakutusu da gazetecilerin önünde açıldı. Basın toplantısını ABD, İngiltere, Çin ve Hindistan’dan uzmanlar da izledi.
Hava Kuvvetleri yetkilisi Sergey Baynetov karakutunun içindeki kaydedicinin özel bir laboratuvara götürüleceğini ve buradaki incelemelerin yarın başlayacağı bilgisini verdi. Elde edilen ilk verilerin 21 Aralık Pazartesi günü kamuoyuyla paylaşılacağı belirtildi.
KARAKUTUNUN DEŞİFRESİ İÇİN 14 ÜLKE DAVET EDİLDİ, 2’Sİ KABUL ETTİ
Öte yandan karakutu kayıtlarının incelenmesi için 14 farklı ülkeden uzman davet edildiğini ama bu teklife sadece Çin ve İngiltere’nin olumlu yanıt verdiği açıklandı.
BAZI VERİLER KAYBEDİLMİŞ OLABİLİR
Bu arada basın toplantısında karakutudaki bazı verilerin hafıza modülünün zarar görmüş olması nedeniyle kaybedilmiş olabileceği belirtildi. Nitekim karakutu içindeki 8 çipten 3’ünün tamamen zarar gördüğünü belirten Dronov, karakutunun yalnızca yere çakılması nedeniyle değil Türk F16’larının fırlattığı füzeler yüzünden de zarar görmüş olabileceğini söyledi. Dronov uçağın kuyruk bölümündeki karakutunun ise kesinlikle füzeler yüzünden zarar gördüğünü ekledi.
UÇAK 40 DAKİKADIR HAVADAYDI
Dronov, karakutunun kaydedicisini basın mensuplarına göstererek bu parçanın 20 saatlik uçuş verilerini kaydedebildiğini, Rus uçağının ise uçuşunun 40. dakikasında düşürüldüğünü belirtti.

Exit mobile version