BAHREYN VE KATAR'DAN TRABZON'A CHARTER UÇUŞLAR BAŞLIYOR…

Körfez ülkelerinden Doğu Karadeniz Bölgesi’ne son yıllarda ilginin artması üzerine kış turizmi için harekete geçildi. Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, 11 aylık dönemde kenti 2 milyon 160 bin turist ziyaret ettiğini belirterek, yeni yılla birlikte Bahreyn ve Katar´dan Trabzon Havalimanı´na karşılıklı charter seferlerinin başlayacağını açıkladı.

Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, çalışmaları ve turizm sayılarına ilişkin değerlendirmede bulundu. Yeni sezonda ürün çeşitliliğini artırmak için çalıştıklarını ve memnuniyeti en üst seviyelere çıkarmayı hedeflediklerini belirten Ayvazoğlu şöyle konuştu:
“Trabzon bu sene turizm acısından en iyi yıllarından birini geçirdi. Geçmiş yıllarda artarak devam eden turist sayımız bu sene de en üst noktaya ulaştı. Bizim esas amacımız turist sayısı ile memnuniyet oranını da artırmak. Amacımız şehrimize gelen insanların daha memnun bir şekilde buradan ayrılmasını sağlamak. Bu vesile ile gelecek yıllarda turist potansiyelini sürdürebildiğini sağlamaktır. Tüm idealimiz yüz de 100 memnuniyete ulaşmaktır. Bu turist sayısında yükselen rakamlar gün geçtikçe ilimizdeki turist memnuniyetinde de olumlu bir şekilde gözlenmektedir. Derdimiz ürün çeşitliliğini artırarak, ortalama 1-2 olan geceleme sayımızı 3-4 güne çıkarmaktır. Bunun için de yöremizde yoğun bir turizm hareketi devam ediyor.”
11 AYDA 2 MİLYON 160 BİN ZİYARETÇİYE ULAŞILDI
Trabzon’un, bölgenin en önemli turizm merkezi olduğunu vurgulayan Ayvazoğlu, 2017 yılını turizm rakamları hakkında da bilgi verdi. Bölgeye gelen yerli ve yabancı turist sayısında artış yaşandığına dikkat çeken Ayvazoğlu, şöyle konuştu:
“Bu yılın 11 aylık döneminde ilimizi 1 milyon 700 bin yerli, 460 bin yabancı olmak üzere toplam 2 milyon 160 bin turist ziyaret etti. Geceleyen turist sayısı da 4 milyon civarına ulaşmış durmadadır. Şu ana kadar Trabzon’a dış hatlardan gelen uçak sayısı 2 bin 687´dir. Bu muhteşem bir rakamdır. Bu da bizi ülkemizde 7 en çok dış ülkelerden uçak gelen havalimanı konumuna getirirmiş durumda.Trabzon’da bu talep her geçen günde aramaktadır. Önümüzdeki yılda bu rakamların daha da artacağını ümit ediyorum. Bu rakamlarla Trabzon turizmde önemli bir noktaya gelmiş durumdadır.”
Exit mobile version