Bahadır Altan'dan Akademisyenlere Destek

Kaptan pilot Bahadır Altan bugün Çağlayan adliyesine bir grup sanatçı ve gazeteciler ile birlikte giderek kendisi hakkında suç duyurusunda bulundu. Bahadır Altan akademisyenlerin bildirisinin altına aynen imza attıklarını ve doğacak olan yasal sorumluluğu aynen paylaştıklarını ifade etti.

Akademisyenlerin imzaladığı “Akademisyenler Bildirisi” Cumhurbaşkanı ve Başbakan tarafından eleştirilen Terör bildirisine destek olmak amacıyla Kaptan pilot Bahadır Altan bu gün çağlayan adliyesine giderek bir grup siyasetçi ve gazeteci ile birlikte kendi hakkında suç duyurusunda bulundu ve yasal sorumluluğu üstlendiğini bildirdi. Akademisyenlerin imzaladığı bildiri ile ilgili akademisyenlerin gözaltına alınma kararını protesto etmek amacıyla böyle bir organizasyon düzenlendi.
Bu bildiri bazı gazetelerde ortaya atılan iddialarda PKK Tarafından kaleme alındığı ve bazı akademisyenlerin yaptığı açıklamalar sonucunda da okumadan imzaladıklarını belirtmişti. HaberTürk yazarlarından Murat Bardakçı yaptığı açıklamada “Eseri olmayan akademisyen sadece bildiri kaleme alır!” demişti.
İŞTE O BİLDİRİDEN BİR BÖLÜM!
“Müzakere koşullarının hazırlanmasını ve kalıcı bir barış için çözüm yollarının kurulmasını, hükümetin Kürt siyasi iradesinin taleplerini içeren bir yol haritasını oluşturmasını talep ediyoruz. Müzakere görüşmelerinde toplumun geniş kesimlerinden bağımsız gözlemcilerin bulunmasını talep ediyor ve bu gözlemciler arasında gönüllü olarak yer almak istediğimizi beyan ediyoruz. Siyasi iktidarın muhalefeti bastırmaya yönelik tüm yaptırımlarına karşı çıkıyoruz.

”DEVLET ŞİDDETİ HEMEN SON BULSUN”

Devletin vatandaşlarına uyguladığı şiddete hemen şimdi son vermesini talep ediyor, bu ülkenin akademisyen ve araştırmacıları olarak sessiz kalıp bu katliamın suç ortağı olmayacağımızı beyan ediyor, bu talebimiz yerine gelene kadar siyasi partiler, meclis ve uluslararası kamuoyu nezdinde temaslarımızı durmaksızın sürdüreceğimizi taahhüt ediyoruz.”

Exit mobile version