BAA Training, Pegasus Havayolları ile ortaklık kurdu

Pegasus airlines

Avrupa’nın en büyük 3 bağımsız havacılık eğitim merkezinden biri olan BAA Training ve Pegasus Havayolları, havayolu şirketinin pilotlarına A320 Type Rating hizmetleri sunmak üzere bir ortaklık anlaşması imzaladı.

Marijus Ravoitis açıklamasında: ‘Pegasus Havayolları gibi tanınmış ve büyük bir piyasa oyuncusu ile işbirliği yapmaktan ve pilot eğitim hedeflerini en yüksek standartlarda yerine getirmekten gurur duyuyoruz. Pegasus tarafından eğitim sağlayıcısı olarak seçilmek bizim için bir takdir göstergesidir, havayolu tıpkı BAA Training gibi kendi onaylı eğitim organizasyonuna sahip ve bu alanda ön sıralarda yer almaktadır.

İlk pilot öğrenci grubu bu yılın Şubat ayında eğitime başladı ve ikinci grubun Mayıs ayında başlaması planlanıyor. Pegasus Havayolları’nın filosunu genişleterek tamamen Airbus filosuna geçmesi göz önünde bulundurulduğunda, yılsonundan önce iki pilot grubunun daha eğitime başlaması planlanıyor. Öğrenciler BAA Training’in Vilnius ve Barselona’da bulunan ve birinci sınıf A320 tam uçuş simülatörleriyle donatılmış tesislerinde eğitim görecekler.

BAA Training, her kıtada faaliyet gösteren 173 uçaklık filosuyla dünyanın en büyük ACMI (Uçak, Mürettebat, Bakım ve Sigorta) sağlayıcısı olan Avia Solutions Group ailesinin bir parçası. Grup ayrıca MRO (Bakım, Onarım ve Revizyon), pilot ve mürettebat eğitimi, yer hizmetleri ve diğer birbirine bağlı havacılık çözümleri gibi çeşitli havacılık hizmetleri de sunmakta.

©AirlineHaber.com

Exit mobile version