featured

Azul havayoluna ait uçuş acil iniş yaptı

 

Brezilya Bahia’daki Confins Havalimanı’ndan Guanambi’ye doğru havalanan bir uçak, Çarşamba günü öğleden sonra acil duruma girdi. Kalkıştan kısa bir süre sonra uçak, yakıt tüketmek için Araa ve Sete Lagoas bölgesi üzerinde dairesel manevralar yapmak zorunda kaldı.

Azul havayoluna ait 4136 sefer sayılı uçak yeni havalandığı için yakıt tankları nispeten doluydu, bu nedenle acil inişten önce uçağın ağırlığını azaltmak için yakıt tüketmesi gerekiyordu. Bekleme 8.000 fit yükseklikte gerçekleşti.
Manevra sırasında, uçağın pilotu ATC’ “Pan-Pan” kodunu bildirdi; bu, acil bir durum olduğu anlamına gelir, ancak uçak veya mürettebatın yaşamı için bir risk oluşturmaz. Uçağın iniş takımlarında arıza tespit edildi.

4136 sefer sayılı uçağın kalktığı havalimanını işleten şirket BH Airport’a göre, uçağın pilotu, kalkıştan tam 38 dakika sonra saat 13:55’te teknik nedenlerle geriye dönüş talebinde bulundu. Uçak saat 14:43’te Confins’e indi.

Azul yaptığı açıklamada, Ulusal Sivil Havacılık Ajansı’nın (Anac) 400 sayılı kararında öngörüldüğü üzere yolculara gerekli tüm yardımı sağladığını bildirdi. Şirket ayrıca neden olduğu rahatsızlıktan dolayı üzgün olduğunu belirtti.
Havayolu, acil bir durum olmadığını, sadece öncelikli iniş talebi olduğunu iddia ediyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir