Azerbaycan’ın İHA’ları, TEKNOFEST-2021’de boy gösteriyor

azarbaycan-kamikaze-iha

İstanbul’da başlayan TEKNOFEST-2021 Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali tüm hızıyla devam ediyor. Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivallerinden biri olan TEKNOFEST, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda ziyaretçilerini ağırlıyor. Festivalin katılımcı ülkelerinden birisi de Azerbaycan oldu. Azerbaycan Savunma Bakanlığının sergi alanında, uçakların yanı sıra Azerbaycan’da seri üretime geçen yeni tip kamikaze insansız hava araçları (İHA) da sergilendi.

İstanbul’da bu yıl dördüncüsü düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST-2021’in açılış töreni yapıldı. Bu yıl festivalde, Azerbaycan Savunma Bakanlığına ait iki adet MiG-29 uçağının yanı sıra Savunma Sanayi Bakanlığına ait “İti Govan”, Orbiter 2, Orbiter 3 ve Orbiter 4 gibi insansız hava araçları da sergideki yerini aldı.

Sergi alanında izleyiciler için 44 günlük savaş sırasında “Bayraktar TB2” insansız hava aracı tarafından tahrip edilen düşman teçhizatı ve askeri tesislerin videosu gösteriliyor.

Festivalde Azerbaycan Ulaştırma, Haberleşme ve Yüksek Teknoloji Bakanı Reşat Nabiyev başkanlığındaki heyet yer aldı.

TÜRK SAVUNMA SANAYİSİNİN YAŞADIĞI DEĞİŞİMLER SERGİLENDİ

Festivalde ilk kez tarafından hazırlanan “Geçmişten Geleceğe Türk savunma sanayi” başlıklı bir zaman tüneli de ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Mete Han’dan “Akıncı” TİHA’ya uzanan tünelde, M.Ö. 3. yüzyıldan günümüze Türk savunma sanayinde yaşanan değişimler fotoğraflarla sergileniyor.

İstanbul’da gerçekleşen TEKNOFEST-2021 Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, 26 Eylül 2021’e kadar sürecek.

Exit mobile version