AZAL ve Türk Hava Yolları havacılık işbirliği olanaklarını görüştü

AZAL-ve-Türk-Hava-Yolları-havacılık-işbirliği-olanaklarını-görüştü

AZAL Başkan Yardımcısı Samir Rzayev ile Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat arasında yapılan görüşmede sivil havacılık alanında işbirliğinin güçlendirilmesi ve Azerbaycan ile Türkiye arasındaki hava bağlantılarının daha da geliştirilmesi konuları ele alındı.

Görüşme, IATA’nın İstanbul’da düzenlenen 79. Yıllık Genel Toplantısı kapsamında gerçekleştirildi.

Görüşmede taraflar Azerbaycan ve Türkiye’nin ulusal havayolları arasındaki işbirliği konularının yanı sıra iki kardeş ülke arasındaki güzergah ağının genişletilmesi imkanlarını ele aldılar.

Samir Rzayev’e göre Türkiye, havacılık sektöründe Azerbaycan’ın kilit ortaklarından biri ve havayolları arasındaki işbirliği her iki ülke için de büyük önem taşıyor.

Ahmet Bolat ise başarılı ortaklığın Azerbaycan ve Türkiye arasındaki turizm, ekonomik ve kültürel ilişkilerin güçlenmesine katkıda bulunacağına inandığını ifade etti.

Her iki taraf da ortaklık ilişkilerinin daha da güçlendirilmesi ve deneyim paylaşımı da dahil olmak üzere sivil havacılık alanında ortak projeler geliştirilmesi için hazır olduklarını teyit etti.

©AirlineHaber.com

Not: Haber sitemizde yapılan havacılık haberleri kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Exit mobile version