AYJET 71'inci Dönem Mezunlarını Verdi

5 Ekim 2005 tarihinde uçuş eğitimine başlayan AYJET Uçuş Okulu, uçuş eğitiminde 13ncü yılını başarıyla tamamlamanın mutluluğunu, sektör temsilcileri, daha önceki dönemlerde mezun olmuş pilotlarıyla beraber 6 Ekim 2087 Cumartesi günü Hezarfen Havaalanında gerçekleşen geleneksel AYJET Gününde kutladı. AYJET Günüyle birlikte 71 inci dönem pilotlarının mezuniyet töreni de gerçekleştirildi.
AYJET, şimdiye kadar 70 dönemde uçuş eğitimi verdiği ATPL (Frozen) pilot lisansına sahip mezunlarından 419’ u THY, 171’ i Pegasus,  81’ i Sun Express ve diğerleri değişik havayollarında olmak üzere toplam 865 pilot kokpitteki yerlerini almış ve havayollarında uçmaya başlamıştır.
AYJET, filosunda bulunan 22 uçağı ile, kurulduğu günden bugüne kadar onbir yıl içinde 244.870 saatin üzerinde uçuş gerçekleştirmiştir.
AYJET Uçuş Okulu, 2012-2013 eğitim öğretim yılında Özyeğin Üniversitesi ile pilotaj eğitiminde iş birliği başlatmış ve ülkemizde bir vakıf üniversitesi ile özel bir uçuş okulu pilotaj eğitiminde işbirliği yaparak bir ilki hayata geçirmiştir. Özyeğin Pilotaj Lisans Bölümü Haziran 2016 döneminde ilk mezunlarını vermiştir. Ülkemiz sivil havacılığı için bu modelin çok önemli yararlar sağlayacağı değerlendirilmektedir.
Ayrıca AYJET Uçuş Okulu ile THY A.O. arasında 15 Ocak 2015 tarihinde uçuş eğitiminde işbirliği sözleşmesi imzalanmıştır. Bu işbirliği kapsamında, bugüne kadar Türk Hava yolları adına 80 öğrenci AYJET’ te uçuş eğitimlerini başarıyla tamamlamış ve Türk Hava Yolları’ da kokpitteki yerlerini almışlardır. Ayrıca her biri 18 öğrenciden oluşan 5 grup daha THY adına uçuş eğitimine başlatılmış ve 15 Ekim 2018 tarihinde 20 öğrenciden oluşan 10. Grup THY adına uçuş eğitimine başlatılacaktır.
Disiplinli ve kaliteli eğitimiyle havacılık sektöründe saygın bir yer edinen AYJET, yetiştirdiği pilotlarla büyümeye devam etmekte ve hızla büyüyen Türk Sivil Havacılığına değerli katkılar sağlamaktadır.
Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ ay1

Exit mobile version