AYCI: "BOEING'DEN TAZMİNAT TALEP EDECEĞİZ…"

İlker Aycı bugün basın mensuplarını ziyaretinde Boeing’e ait 737 Max model yolcu uçaklarının uçuştan çekilmesi ve ardından yaşanan süreçle ilgili bir soruyu da cevap verdi. İlker Aycı; Boeing ile sıkı iş birliği ve görüşmemize devam ediyoruz. Çok boyutlu görüşüyoruz. Tazminat da bunun bir parçası, kayıplarımızın tazmin edilmesi bunun bir parçası”

Aycı, ABD’li uçak üreticisi Boeing’e ait 737 Max model yolcu uçaklarının yere indirilmesinin ardından yaşanan süreçle ilgili soruyu şöyle cevapladı:

“Hemen hemen her hafta Boeing ile çok sıkı görüşmeler yapıyoruz. Bu hafta içinde yine onların CEO’su bana ziyarete geliyor. Bu konuda en üst düzeyde karşılıklı görüşmeyi, garantileri, çözümle ilgili süreci beraberce bir kere daha ele alacağız. Bu anlamıyla da gerek yerde bekleyen uçaklarımız gerek onların fabrikasında almayı bekleyen uçaklarımızın akıbeti konusunda ve dünyada şu anda bekleyen yerdeki uçaklar konusundaki en detaylı, net ve üst düzey bilgiyi vermek üzere bu hafta bana geliyorlar. Cuma günü görüşme gerçekleşecek. Bu görüşmeden sonra şimdiye kadar bize verdikleri bilgiler ve karşılıklı olarak yaptığımız görüşmelerin ışığında ortaya koyacağımız soruları, yaklaşımları, beraber değerlendirmeleri yaptıktan sonra da yeni planlarımızı gözden geçireceğiz. Beklentimiz bu işin bu yaz bitmeden çözülmesi. Aldığımız bilgiler de yaz ortası gibi bu sorunun çözüme kavuşturulacağı şeklinde ama ben cuma günkü görüşmeyi tamamladıktan sonra daha net bilgiyi sunabilirim. Bu anlamıyla (Boeing ile) sıkı iş birliği ve görüşmemize devam ediyoruz. Çok boyutlu görüşüyoruz. Tazminat da bunun bir parçası, kayıplarımızın tazmin edilmesi bunun bir parçası. Çok boyutlu olarak görüşüyoruz. Olayların tüm taraflarıyla birlikte değerlendiriyoruz. Bu da onların bir başlığıdır. Şüphesiz ortaya koyan kayıpların, yaşadığımız kapasite sorunlarının, belli ölçüde yaşadığımız frekans sorunlarının giderilmesi hususunda ne gibi adımlar atacakları konusunda, gerek bizim taleplerimiz, beklentilerimiz gerekse sektör realiteleri ışığında onların atması gereken, beklediğimiz adımlar var. Bu adımları da ciddiye alıyorlar ki doğrudan bizi en üst düzeyde ziyarete geliyorlar.”

Exit mobile version