Avusturya Havayolları pes etti. Lufthansa Sun Express'i opsiyon olarak görüyor. Boeing 777 satmakta zorlanıyor.

Austrian Airlines, Türk şirketlere yenik düştü.

Viyana-İstanbul hattında THY ve Pegasus Havayolları’na yenik düşen Austrian Airlines Ekim sonunda İstanbul hattını 26 Mart 2015 Tarihine kadar kapatıyor.
Toplamda Viyana-İstanbul hattında günde ortalama 7 uçuş bağlantısı bulunuyor ve Austrian Airlines bu hatta en düşük paya sahip olan şirket. Almanlar’dan sonra Avusturya’daki en büyük göçmen kesimin Türk’ler olmasınında bunda önemli bir rol oynadığı tahmin ediliyor.

Lufthansa, Sun Express tekrar opsiyon olarak görmeye başladı.

Lufthansa’nın yeni bir low cost havayolu şirketi kuracağını temmuz ayı içerisinde açıklamasından sonra yeni şirketle Sun Express’in bir bağlantısı olmayacağı söylensede  Lufthansa, dün yaptığı bir basın açıklamasında yeni şirketin Sun Express ile birlikte yada Sun Express tarafından işletilebileceğini açıkladı. Yeni kurulacak olan şirket, Lufthansa’nın ”Wings” isimli projelerinden biri olacak ve kıtalar arası uçacak. Başlarda, B767 ve A330 arasında seçim yapılacağını açıklayan Lufthansa, dünki basın açıklamasında yeni şirketin 2015 yılının son çeyreğinde 3 adet A330-300 ile, Münih’in yanı sıra Düsseldorf yada Köln’den uçuşlara başlayacağını da açıkladı. Uçaklar 18 adet Business-Class, 19 adet Premium-Economy ve 221 adet Economy koltuğa sahip olacak.

Lufthansa yeni kuracağı bu şirketle, yüksek maaliyetlerinden dolayı kapatılan bazı destinasyonlara tekrar uçmayıda planlıyor.

Boeing, B777 modelini satmakta zorlanmaya başladı.

Geçtiğimiz yıl, B777’nin devamı olarak tanıtılan B777X modeline olan ilgi üretimde olan B777 modelinin satışlarını olumsuz etkiledi. Teslimatı bekleyen 281 adet siparişi bulunan B777 modelinden ayda ortalama 8,3 adet üretiliyor ve bu rakamın 2020 yılına kadar korunabilmesi için 359 adet siparişe ihtiyac var. Boeing’in, 2020 yılında uçuşlara başlayacak olan B777X modelinin üretimine kadar B777 üretimini azaltmamak için B777 modelinde fiyatları düşürmesi bekleniyor.

Geçen yıl tanıtılan B777X modeli için Boeing şu ana kadar 286 sipariş aldı.

Exit mobile version