Avustralyalı Rex, 115 milyon dolar için hissedar onayını aldı

rex-airlines

Rex – Regional Express (merkezi Avustralya Mascot’ta olan bölgesel bir havayolu ) hissedarları, PAG Regulus Holdings Pte Ltd. tarafından önerilen 150 milyon Avustralya doları (115 milyon ABD doları) yatırım anlaşmasını çoğunlukla onayladı.

Başkan Yardımcısı Ron Sharp yaptığı açıklamada, “Bu, Rex’in tüm yurtiçi büyük şehirlere bölgesel uçuşları başlatma hazırlığındaki son büyük adımdır.” dedi.

Yatırım, Rex’in ilk dar gövdeli jetlerini kullanarak yurt içi ana hat pazarına girecek genişlemesini finanse etmek için özel olarak tahsis edilecek. 50 milyon AUD (38,2 milyon ABD Doları) tutarındaki ilk dilim Şubat ayı ortasına kadar Rex’e ödenecek.

Rex, Sydney-Kingsford Smith’ten Melbourne Tullamarin’e  Mart 2021 tarihinde B737 ile ilk rotayı açmayı planlıyor. Taşıyıcı şimdiye kadar iki adet B737-800’ü filosuna aldı. Bu tip uçaktan toplam altı adet için kiralama sözleşmesi imzaladığını açıkladı.

Rex’in yeni iş modeli, toplam elli yedi Saab 340A , Saab 340B ve S340B (Plus) ile işletilen mevcut bölgesel Avustralya Regional Transport Plan (RTP) hizmetleri ağını tamamlayacak.

Exit mobile version