Avustralya'daki Yolcu Endonezya'da Yargı Karşısında

Bali uçuşunda alkolün etlisi altında asi davranışlarda bulunan Avustralya’lı adamın oteline gitmesine izin verildi ama daha fazla sorgulama için dönmesi kararlaştırıldı.
25 Yaşındaki Sidney’li Aaron Gerrard Dolden Endonezya Havacılık Yasaları’na göre;2 yıla kadar hapis ve maksimum 50.000 $ para cezası ile karşı karşıya.
Perşembe günü, XT 823 sefer sayılı Air Asia ile Denpasar’a (Endonezya Bali)gelen ve gözaltına alınan genç adam geçici olarak serbest bırakılmıştı. Şimdi Endonezya’lı yetkililerin karar verebilmesi için; fiziksel ve psilolojik araştırmaların yanı sıra idrar testlerine bakılacak.
Bali Ulaştırma Otoritesi Şefi Cuma günü adamın çok kötü bir durumda olduğunu vurguladı.
İddiaya göre; Dolden arkadaşlarıyla çok yüksek sesle konuşuyor, diğer yolcuları rahatsız ediyordu. İnişe yakın uçaktan atlamak istedi, tüm görevliler tettikteydi ve ikaz edildi. İlkinde bağırarak gürültü ile uçağın kapısına yaklaştı ve atlayacağını söyledi.
Bir karara varamayan adli yetkililer hala enine boyuna araştırmaya devam ediyor. Ama havayolu kabin ekibinin iddiasına göre alkolün etkisindeydi.
Ekip, uçakta 2 tane bira içtiğini ama biranın nasıl bu kadar kötü bir etki yaptığını bilemediklerini söylüyorlar. Uçağa binmeden önce Avustralya Sidney’deki terminalde başka içki içip içmediğini bilemediklerini ama muhtemelen içkili olduğunu ifade ediyorlar.
Bu arada Avustralya’nın Bali’deki Konsolosluğu ile koordinasyonun devam ettiği ve Pazartesi’ye kadar daha fazla sorgulanacağı bildirildi.

Exit mobile version