Avustralya Boeing EA-18G Growler filosunu modernize edecek

Avustralya-Boeing-EA-18G-Growler

Avustralya, Boeing EA-18G Growler filosunun yeteneklerini yükseltmek için bir program açıkladı.

Avustralya hükümeti 6 Şubat’ta yaptığı bir duyuruda yükseltmelerin yeni uzun menzilli ve gelişmiş anti-radyasyon füzeleri, EA-18G’nin sensörlerinde yapılacak değişiklikler ve Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetleri’nin (RAAF) Amberley’deki hava üssünde ve Kuzey Bölgesi’ndeki Delamere Hava Eğitim Alanı’nda yapılacak altyapı yükseltmelerini içereceğini açıkladı.

Modernize edecek EA-18G filosuna Yeni Nesil Karıştırıcı (NGJ) silah sisteminin planlanan entegrasyonunu da içeriyor.

ABD Deniz Hava Sistemleri Komutanlığı’na (NAVAIR) göre, Avustralya Savunma Bakanlığı iki NGJ sisteminin geliştirilmesi konusunda ABD Pentagon’u ve ABD Donanması ile işbirliği yapıyor. NAVAIR’e göre bu sistemler arasında “elektromanyetik spektrumun orta frekans bantlarına odaklanan” AN/ALQ-249 NGJ Orta Bant (NGJ-MB) da yer alıyor.

Bu sistem, gemi seti başına iki podun yanı sıra taşıma, iletişim ve istihdamı sağlamak için EA-18G’de küçük donanım ve yazılım değişiklikleri içermekte.

İkinci sistem ise NGJ Düşük Bant (NGJ-LB) sistemi. NAVAIR’e göre bu sistem “elektromanyetik spektrumun alt frekans bantlarında gelişmiş ve yeni ortaya çıkan tehditleri ele alan en son dijital ve yazılım tabanlı teknolojileri kullanmakta”.

NAVAIR yayın sırasında sinyal bozucu hakkında ek bilgi talebine yanıt vermedi.

Exit mobile version