Avrupa’dan Kütahya’ya direkt sefer talebi

CHP Kütahya Milletvekili Dr. Ali Fazıl Kasap, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan’ın yanıtlaması istemiyle yurtdışındaki vatandaşların Kütahya’ya ve komşu illere daha rahat ulaşması için Kütahya Zafer Havalimanı’na direk uçak seferi düzenlenmesi için talepte bulundu.
Kasap, çok sayıda gurbetçi ailenin yaz aylarında ve öğrencilerin sömestre ve Noel tatillerinde Türkiye’ye yakınlarını ziyarete ve tatile geldiğini hatırlatarak Kütahya Zafer Havalimanı için birçok Avrupa ülkesinden doğrudan seferler konulması gerektiğini belirterek şunları söyledi:
“Almanya, Hollanda ve Danimarka’da çalışan çok sayıda gurbetçi aile yaz aylarında ve öğrencilerin sömestre ve Noel tatillerinde Türkiye’ye yakınlarını ziyarete ve tatile gelmektedirler. Bu aileler çoğunlukla İstanbul ve İzmir’deki havaalanlarını tercih etmektedirler. Ancak bu havalimanlarından tekrar aktarma yaparak İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Kütahya Zafer Havalimanı’na uçuş mümkündür. Diğer havalimanlarından sefer yoktur. Gurbetçilerimizi mağdur etmemek için en az haftada bir gün olmak üzere bu ülkelerden doğrudan Kütahya Zafer Havalimanı’na seferler düzenlenmesi ve bu seferlerden dolayı Uşak ve Afyon gibi illerimizdeki gurbetçilerimiz için de kolaylık sağlanacağı aşikârdır. Bu gerekçelerle Zafer Havalimanı’na Avrupa’nın bu üç ülkesinden gerekli uçuşların sağlanmasını ve bakanlığı bu konu hakkında harekete geçmeye çağırıyorum.”

Exit mobile version