Avrupa’da Ulaşım Sektörü Grevlerle Karşı Karşıya

Avrupa'da Ulaşım Sektörü Grevlerle Karşı Karşıya

Avrupa’nın birçok ülkesinde ulaşım sektöründeki çalışanların grev hazırlığında olması, seyahatlerde aksaklıkların yaşanabileceği öngörüsünü beraberinde getiriyor. İngiltere, İtalya, Fransa ve Hollanda’da çeşitli ulaşım hizmetlerinde planlanan grevler, seyahat planlarını etkileyecek gibi görünüyor.

Euronews’in haberine göre, İtalya, Fransa, İskoçya, Hollanda ve İngiltere’ye yapılacak seyahatler, grevler nedeniyle kesintiye uğrayabilir.

İngiltere: Gatwick Havalimanı’ndaki Grev Planı Ertelendi

Londra Gatwick Havalimanı’nda çalışan işçiler, ücret konusundaki anlaşmazlık nedeniyle bu ay içinde greve gitmeyi planlıyordu. Ancak sendika üyelerinin yeni bir ücret teklifini oylama sürecinde olmaları nedeniyle grev geçici olarak ertelendi. Yaklaşık 300 güvenlik ve yolcu hizmetleri personelinin 12-14 Temmuz ve 18-21 Temmuz tarihleri arasında greve gitmesi bekleniyordu. Anlaşmazlığın çözüme kavuşturulamaması halinde, yaz tatillerinde yeni grev eylemlerinin gerçekleşmesi mümkün.

İtalya: Havalimanı Personeli Greve Hazırlanıyor

İtalya’daki havalimanlarında çalışan sendikalı personeller, 5 Temmuz’da greve gitti. Milano Linate ve Bergamo Orio al Serio havalimanları çalışanları ise 21 Temmuz’da greve gitmeye hazırlanıyor. Grevlerin, özellikle saat 13:00 ile 17:00 arasında aksamalara yol açması bekleniyor. Ancak, İtalya’da ulaşım sektörünün 27 Temmuz ve 5 Eylül tarihleri arasında greve gitmesi yasak olduğundan, bu dönemde aksama yaşanması olası görünmüyor.

İskoçya: Havaalanı Grevleri İptal Edildi

İskoçya’nın Glasgow ve Aberdeen şehirlerindeki havalimanlarında sendika üyeleri, ezici bir çoğunlukla grev eylemi yapma kararı almıştı. Ancak, havalimanı yetkilileri tarafından yapılan yeni ücret teklifinin kabul edilmesiyle grev iptal edildi. Anlaşma ile yüzde 5 maaş zammı ve bir defaya mahsus 500 sterlin (21.457 Türk Lirası) ödeme yapılması kararlaştırıldı.

Fransa: Otoyol Grevleri Yaz Tatillerini Vurdu

Fransa’nın Autoroutes du Sud (ASF) ve Vinci otoyollarında çalışan işçiler, personel sayısındaki düşüşü protesto etmek amacıyla Temmuz ayının başında greve gitti. Grevler, yaz tatili için yola çıkan tatilcileri etkilerken, önümüzdeki haftalarda başka grev eylemlerinin yapılıp yapılmayacağı henüz belli değil.

Paris: Havalimanı Çalışanları Greve Başlıyor

Paris’teki havalimanı çalışanları, 17 Temmuz Çarşamba günü greve gitmeye hazırlanıyor. Bu grevler, 26 Temmuz Cuma günü başlayacak olan Paris Yaz Olimpiyatları’nı olumsuz etkileyebilir. Roissy-Charles de Gaulle ve Orly havalimanlarında bagaj taşıma ve check-in işlemlerinde gecikmeler yaşanması öngörülüyor. İşçilerin, bazı personellere verilen ikramiyelerin bütün personellere uygulanmasını talep ettikleri bildiriliyor.

Exit mobile version