Avrupa Komisyonu, Aegean Havayollarına 120 milyon Euro’luk desteğini onayladı

avrupa-komisyonu-yunan-havayolu-destegi

Avrupa Komisyonu, Yunanistan Aegean Havayolları’nın  koronavirüs salgını nedeniyle uğradığı zararları telafi etmek için 120 milyon Euro’luk Yunan desteğini onayladı

Avrupa Komisyonu, Ege Havayolları’na AB Devlet yardımı kurallarına uygun olarak 120 milyon euro’luk Yunan desteğini uygun buldu. Önlem, koronavirüs salgınının doğrudan neden olduğu kayıpları telafi etmeyi amaçlıyor.

Rekabet politikasından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Margrethe Vestager şunları söyledi: Havacılık sektörü, koronavirüs salgınının özellikle ağır darbe aldığı sektörlerden biri. Bu önlem, Yunanistan’ın, seyahat kısıtlamaları nedeniyle Aegean Airlines’ın doğrudan uğradığı zararı tazmin etmesini sağlayacak.  

Aegean Airlines, 2019 yılında yaklaşık 15 milyon yolcu taşıyan bir Yunanistan havayolu şirketidir. Koronavirüs salgınından önce Ege, Atina’daki ana merkezinden ve diğer Yunan havalimanlarından 44 ülkede 155 iç ve dış destinasyona seferler düzenledi. Koronavirüs salgınının başlamasından bu yana Ege, hizmetlerinde önemli bir azalma yaşadı ve bu da yüksek işletme kayıplarına neden oldu.

Avrupa Komisyonu, önemli ekonomik etkiye sahip öngörülemeyen bir olay olduğu için, koronavirüs salgınının istisnai bir olay olduğunu kabul ediyor. Sonuç olarak, salgınla bağlantılı zararları telafi etmek için üye devletlerin istisnai müdahaleleri kabul görüyor.

Komisyon, Yunanistan desteğinin, koronavirüs salgınıyla doğrudan bağlantılı zararı telafi edeceğini tespit etti. Ayrıca yardım, hasarı gidermek için gerekli olan miktarı aşmadığını, zararla orantılı olduğunu da tespit etti.

Exit mobile version