Austrian Airlines 2022’de 1.500 ton SAF alacak

Austrian-Airlines-2022'de-1.500-ton-SAF-alacak

Avusturya Hava Yolları, uçaklarında Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı (SAF-Sustainable Aviation Fuel) kullanarak güç sağlamak için uluslararası petrol ve gaz firması OMV ile ortaklık kurdu. Havayolu, önümüzdeki yıl 1.500 metrik ton SAF satın almayı planlıyor.

OVM refinerisi Viyana havalimanı yakınlardaki Schwechat kasabasında. Avusturya Havayolları, SAF’ın kullanılmış yemeklik yağdan üretileceğini söyledi.

Viyana Havaalanı ile OMV rafinerisini birbirine bağlayan bir boru hattı

Avusturya Havayolları yaptığı açıklamada, SAF’ın standart havacılık yakıtına kıyasla %80’den fazla CO2 azaltımı sağladığını söylüyor. SAF kullanmanın büyük bir artı noktası, mevcut yakıt altyapısının hem depolama hem de uçak yakıt ikmali için kullanılabilmesidir. Ayrıca, OMV rafinerisi Viyana havaalanına çok yakın olduğu için, yakıtı Mart 2022’de teslim etmek için doğrudan bir boru hattı kullanılacak.
1.500 ton SAF kullanımı yaklaşık 3.750 ton CO2 emisyonu tasarrufu sağlayacak. Bu tasarruf, Airbus A320 ile Londra Heathrow ve Viyana arasındaki 333 uçuştan kaynaklanan emisyona eşit.

Avusturya Havayolları, çevreye duyarlı müşterilerin normal uçak yakıtı olan kerosen yerine SAF kullanımıyla ilgili ek maliyeti ödeyeceklerini söylüyor. Tüm Avusturya Hava Yolları yolcuları, bu uçuşları desteklemek için ‘Compensaid’ platformunu kullanabilir ve böylece daha sürdürülebilir hava trafiğine katkıda bulunabilir.

OVM’nin CEO ve İcra Kurulu Başkanı Alfred Stern şunları söyledi:

“Sürdürülebilir Havacılık Yakıtları, düşük karbonlu havacılık endüstrisi için kilit bir teknolojidir. Emisyonları azaltmanın kolay uygulanabilir bir yolu olup kalite ve performans açısından geleneksel yakıtlara eşdeğerdir. Enerji geçişindeki rolümüz konusunda çok ciddiyiz ve gelecekte portföyümüzün CO2 yoğunluğunu azaltmak için çalışmaya devam edeceğiz.”

Avusturya Havayolları CEO’su Alexis von Hoensbroech, Bay Stern’in yorumlarına yanıt olarak şunları söyledi:

“Hava yolculuğunun daha iklim dostu olması gerekiyor ve SAF bu konuda kilit rol oynuyor. Bu yakıtı uçuş operasyonlarında kullanan ilk Avusturya havayolu olmaktan gurur duyuyoruz. Sadece iklimin korunması için değil, aynı zamanda Avusturya’yı iklim dostu bir iş yeri olarak güçlendirmek için”
Lufthansa Grubu CO2 emisyonlarını azaltmak için çok çalışıyor

Havayolu endüstrisi, yakıt tüketimini ve CO2 emisyonlarını azaltmak için çok çalışıyor. Avusturya Havayolları’nın sahibi olan Lufthansa Grubu, 2030 yılına kadar CO2 emisyonlarını %50 azaltma ve 2050 yılına kadar tüm işletmesini CO2’yi nötr hale getirme sözü verdi.

Exit mobile version