Atlasjet’in İflası Onaylandı: Çalışanların Alacakları Ne Zaman Ödenecek?

Atlasjet’in İflası Onaylandı: Çalışanların Alacakları Ne Zaman Ödenecek?

Bilindiği üzere Atlasjet Havacılık A.Ş. tam da pandemi öncesi, şirketin sahibi, o zamandan bu zamana halen Turizm Bakanı olan Mehmet Ersoy’un ikiz kardeşi, Ali Murat Ersoy tarafından, 13 Şubat 2020 tarihinde iflas için mahkemeye başvurulmuştu. Bu iflas ile birlikte, yaklaşık 2.000 çalışanın ödenmeyen maaş ve tazminatları nedeniyle, tam da pandemi öncesinde mağdur edilmişti.

3. Asliye Hukuk Mahkemesi 17 Haziran 2021 günü yapılan duruşmada, itirazlara rağmen, iflası kabul etti ve yeni bir süreci başlatmış oldu. Bunun hemen akabinde, AZAP Platformu, sürecin başından beri destek olan HAVA-SEN Sendikasında Kurul Toplantısı yaparak, gelinen son durumu değerlendirdi ve davanın yakından takip edilmesine, toplanacak ve elde edilecek tüm bilgi ve belgelerin mahkeme ile paylaşılmasına karar verildi.

Bakırköy Adliyesi İcra İflas Mahkemesince kurulan İflas Masası, Atlasjet ve İştiraklerinde bulunan tüm şirketler ve mal varlıklarına el koymuş ve açık artırma ile satışlarını zaman içinde yapmıştı.

Yargıtay 6. Hukuk Daire tarafından 2024/657 esas ve 2024/2135 sayılı karar yazısı ile, daha önce İstanbul Bölge Adliyesi Mahkemesi 17. Hukuk Dairesi ile onaylanan ve bazı davacılar tarafından Yargıtaya temyize gönderilen iflas dosyasını onayladı.

Şimdi İflas Masası, çalışanların alacaklarını öncelikli olarak, diğer alacaklıların parasını da sırayla ödeme takvimine bağlı olarak ödemeye başlayacak.

Bu konuda, ödeme planı veya takvimi ile ilgili detaylı bilgi Hava-Sen tarafından paylaşılacak.

Bu arada, Atlasjet iflası ile ilgili olarak, Atlasjet çalışanları tarafından kurulan ve AZAP adını verdikleri, Atlas Zedeler Adalet Platformu’nun, web sitesinin adresini tarihe kayıt düşmek adına paylaşıyorum.

AZAP Sitesinin adresi. http://azap.bonline.com.tr/

Exit mobile version