Atlasglobal Eski Çalışanları hak ve adalet arayışına devam ediyor

atlasglobal-adliye

Atlas Zedeler Adalet Platformu (AZAP), hak ve adalet arayışına devam ediyor. Atlasjet’in Sahibi Ali Murat Ersoy tarafından tam pandemi öncesinde, sanki planlanmış gibi, 14 Şubat 2020 tarihinde iflas başvurusunda bulunmuştu.

18 Mart 2021 günü Sabah 14:00’te Bakırköy Adliyesi 3. Asliye Ticaret Mahkemesinde yapılan duruşmada, Bilirkişi Raporunun incelenmesi ve tebligatların yapılabilmesi için 22 Nisan 2021 tarihine duruşma günü vermiştir.

AZAP Basın Açıklaması Yaptı

Avukat Arif Tuymaz tarafından duruşma sonrası mevcut durum ile ilgili açıklamalar yapıldı. Bilirkişi tarafından sunulan raporu incelediklerini, konu ile ilgili alanında uzman kişilerden yardım aldıklarını, Atlasjet ile Murat Ersoy’un diğer şirketleri arasındaki para trafiğini, olmaması gereken para hareketlerini, devlet bankalarından aldıkları kredi borçlarını, şirketin çok kötü yönetilmesi ile ilgili ipuçlarına ulaştıklarını, hizmet alınmamasına rağmen ilgisi olmayan Murat Ersoy’un diğer şirketlerine verilen avans ve ödemelerin, şirketin içini boşaltma ile ilgili ciddi şüphelerin gerekçeleri ile birlikte  mahkemeye sunduklarını ifade etti. Ayrıca, itirazımızın dikkate alınacağına inandıklarını, Mahkemenin iflasa karar vermesi durumunda, İstinaf ve Yargıtay nezdinde hak arayışına devam edeceklerini açıkladı.

HAVA-SEN Başkanı Seçkin Koçak Konuştu

HAVA-SEN Sendika Başkanı Seçkin Koçak tarafından yapılan açıklamada, Atlasjet iflas sürecini yakından takip ettiklerini, burada yaşanan mağduriyetin giderilmesi için, yetkililerin harekete geçmesini, Murat Ersoy’un ikiz kardeşi olan Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un bu sorunu çözebileceğini, Pandemi nedeniyle ağırlaşan yaşam koşullarının hafifletilmesi için bu sorunun bir an önce çözülmesini ve Atlasjet mağdurlarının alacaklarının ödenmesini, yetkililerin bu mağduriyete ilgi göstermelerini ve çözüm üretmelerini istedi.

Exit mobile version