featured

Atlasglobal Eski Çalışanları Bir Kez Daha İstinye’de

AZAP Platformu Üyeleri Murat Ersoy’un İstinye’deki Evinin Önünde Alacaklarını İstedi.

Atlasjet Havayolu eski çalışanları, kurmuş oldukları Atlas Zedeler Adalet Platformu (AZAP) ile hak ve alacak arayışlarına devam ediyorlar. AZAP Platformuna UMUT-SEN ve HAVA-SEN Sendikaları da destek veriyor.

AZAP Üyeleri bu hafta sonu, 21 Kasım 2020 Cumartesi günü, Murat Ersoy’un İstinye’deki Villasının önünde buluştular. Yağmur ve soğuk gibi olumsuz hava koşullarına rağmen bir araya gelerek, hem alacaklarını talep ettiler ve hem de Murat Ersoy’u protesto ettiler. Protestolar sırasında, “Emek Hırsızı Murat Ersoy”,“Öde Kurtul Murat Ersoy” sloganlarını attılar ve bazı konuşmacılar, gelinen durumla ilgili bilgi verdiler ve alacaklarını alıncaya kadar eylem ve protestoya devam edeceklerini ifade ettiler.

Basından izlediğimiz kadarıyla, uzun süren mücadeleler sonunda, emekçiler, eninde sonunda kazanmaya başladılar. Soma İşçilerinin eylemleri de emekçilerin lehine sonuçlandı. Bu başarı diğer mağdur olan, maaş ve alacaklarını alamayan emekçi ve işçilere enerji ve moral vermiş oldu.

Dolar, Euro, Faizler, Bitcoin Yükseldi, ancak hala ödeme yok.

Atlaszedelerin maaş ve alacakları bir yıl içerisinde paradan pula döndü, ama Patron Murat Ersoy, İsviçre’de bulunan parasını Türkiye’ye getirip borçlarını ödememekte ısrar ediyor. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yurtdışından getirilecek olan mal ve sermaye için vergi muafiyeti de getirildi. Yani tüm artılar Murat Ersoy lehine dönmüş durumda. Ancak borç ödemeye gelince, nedense ödemiyor ve mağduriyetlerin devamını izlemeye devam ediyoruz.

AZAP Platformu, geçtiğimiz günlerde, hem Kadıköy ve hem de Antalya Postanelerinden Milletvekillerine mektup göndermek suretiyle, mağduriyetlerini anlattılar ve konunun Meclise taşınmasını ve soru önergesi verilmesini talep ettiler.

Ayrıca, kurdukları eposta sistemi üzerinden, tüm milletvekillerine eposta kampanyaları ile belirli aralıklarla yeni bilgileri göndermeye başladılar. Böylelikle yaklaşık 2.000 çalışan ve aileleriyle birlikte toplam 8000 vatandaşın  mağduriyetlerinin giderilmesini, Atlasjet Patronu Ali Murat Ersoy’un ikiz kardeşi olan Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da konuya müdahil olmasını ve bir çözüm üretilerek alacaklarının ödenmesini talep ediyorlar.

Basın açıklamasında, Ersoy Ailesinin yurtiçi ve yurtdışında bulunan şirketleri, turizm sektöründeki hotel ve tatil köyleri, gayrimenkulleri ile ilgili bilgiler verdiler ve çalışanların alacaklarının derhal ödenmesini istediler. Ersoy Ailesinin mal varlığı ile ilgili listeyi AZAP Web sitesinde yayınladıklarını ifade ettiler.

Ayrıca, AZAP Yönetimi tarafından, Atlasjet iflası ve sonrasında meydana gelen gelişmeler, AZAP tarafından yapılan eylem ve faaliyetler, tarihi sırasıyla, kronolojik olarak AZAP Web sitesinde yayınladılar.

Ümit ediyoruz ki, havacılık sektörünü çok yakından ilgilendiren bu konuda kısa sürede olumlu haberleri vermek istiyoruz. Gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ AZAP Istinye 21 Kasim 2020 1 Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ AZAP Istinye 21 Kasim 2020 2 1 Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ AZAP Istinye 21 Kasim 2020 3

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

52 Yorum

  1. 3 sene önce

    ben uyuyamıyorum ay sonunu düşünürken sen de uyuyama

    Cevapla
  2. 28 Kasım 2020 saat 14.00da Ersoy sahil sitesi / Suadiyedeyiz. Covid bizi de kırdı ama yılmayacağız. Önlemler kapsamında sosyal mesafeyi sağlayacak sınırlı sayıda kişi ile eylem yapmamız yanlış anlaşılmasın; barışçıl, legal, seviyeli ve kısa süreli eylem yapmak bizim tercihimizdir. Bir kişi bile gitse, özde 1000 Atlasjet çalışanını, 2.000 tüm bağlılar ile; 4.000 iş ortaklarıyla, 8.000 yolcularıyla, 16.000 aileleri ile birlikte ve 83 Milyon tüm vergi mükellefi vatandaşımızı temsil ediyor. #ödekurtul @Atlasmagdurlari Daha fazla bilgiye https://azap.online-b2b.net/# web sayfasından ulaşabilirsiniz.

    Cevapla
  3. 3 sene önce

    Gıdık bey sonunda teşrif edip yazı yazmış ama patronunu ballandıra ballandıra anlatmış .

    Cevapla
  4. Hırsıza hırsız olduğunu hiç unutturmayacağız. Çaldıklarını geri verse de, hırsız hırsızdır.

    Cevapla
  5. Bizde söz vermek, ..t vermekten daha zordur. Bu kadar kolay söz veren bir adamın sözüne mi bakacağız?

    Cevapla
  6. 3 sene önce

    Öde kurtul.

    Cevapla
  7. 3 sene önce

    Neyi bekliyorsun? Ver kurtul. Allaha havaleler çoğalıyor.

    Cevapla
  8. 3 sene önce

    Neyi bekliyorsun? Teri kurumadan işçinin hakkını veriniz. Diyor. Sen daha iyi bilirsin bunları. Ter kuuruyalı bir yıl oldu. Allaha havaleler çoğalıyor.

    Cevapla
  9. 3 sene önce

    Neyi bekliyorsun? İşçinin emeğini teri kurumadan veriniz. Ter kuuruyalı bir yıl oldu. Ver kurtul. Allaha havaleler çoğalıyor.

    Cevapla
  10. 3 sene önce

    Bunca zaman yapılan mücadele duyarsız kalan duymayan söz veren tutmayan mutlu bir patron…. Allah herkese senin gönül rahatlığını versin … Haklarımız haram olsun….

    Cevapla
  11. 3 sene önce

    #ödekurtul Bu dünyanın öbür tarafıda var. Ama sen burda ÖDEYECEKSİN. O tarafa bırakmayacağız.

    Cevapla
  12. 3 sene önce

    umarım coluk cocugundan cıkmaz haram olsun

    Cevapla
    • 3 sene önce

      Magdursun ama.seni magdur edenin cocugunu ondan fazla düsünüyorsun. Size sadece helal oldun deniebilir. Insallah kisa zamanda alacaklarinizi alirsiniz.

      Cevapla
  13. 3 sene önce

    Bir Fransız atasözü der ki; hırsıza hırsız olduğunu unutturursan, gelir sana ahlak dersi verir.

    Cevapla
  14. 3 sene önce

    Bu kadar lafı duvara yazsak anlardı. Duvara da yazdık anlamadı. Söz veren dedik, emek hırsızı dedik, artık daha az harfli direk kelimelerle hitap edeceğiz. Almanca hariç 5 harften fazlasını anlamıyor. Ödeyecek, başka çaresi kalmayacak. Diğer madrabazlara ibret olacak.

    Cevapla
  15. 3 sene önce

    Haysiyetsiz , hırsız pislik, ne anası ne babası ne çoluğu-cocugu önemli . Bunun tek umursadigi şey para. Ama o para senin cebinden öyle ya da böyle çıkacak. Pes etmeyeceğiz !…

    Cevapla
  16. 3 sene önce

    Öde kurtul murat

    Cevapla
  17. 3 sene önce

    hileli iflas edenlere hakkımı helal etmiyorum. İnsanları göz göre göre çok zor bir dönemde işsiz bıraktınız Kasım 2019 da insan gibi söyleyebilirdiniz. Yıllardır emek verdiğimiz şirket dedik ortada bırakmayalım dedik ama olan bize oldu. Buna ister hak deyin ister negatif enerji neye inanıyorsanız artık, bu sizi rahatsız edecek emin olabilirsiniz. Bir gün iyi bir insan olarak uyanmanız dileğiyle.

    Cevapla
  18. 3 sene önce

    Kendi çalışanlarının emeğini ÇALAN,devlete milyonlarca dolar borç bırakıp kaçan bu adam için bir işlem yapmayan yetkililer lütfen saçı bitmemiş yetimlerin hakkını yiyen bu emek HIRSIZINA müdahele edin Artık

    Cevapla
  19. 3 sene önce

    Öde kurtul diyoruz,

    Cevapla
  20. 3 sene önce

    Öde artık herkesin psikolojisini bozdunnn yeterrr

    Cevapla
    • 3 sene önce

      koskoca 1 yıl geçti ödemediğin maaşların üzerinden,daha ne kadar bekleyelim,ayıptır yahu

      Cevapla
  21. Bak murat ersoy bankaya 10 bin ese dosta 5 bin lira borcum birikti 1 kira içerdeyim iş yok pandemideyiz.. Günü birlik işlere gidiyrm tencere pişşin diye.. Senin gururun oldugu gibi bizlerinde var eveallah ac kalmayız.. Senden hakkımızı istiyoruz ne bir eksik ne bir fazla… İşçinin maaşını vermemek kul hakkına girmek çok büyük günahtır.. Allah bizi esirgesin allahu teala her ne ile gelirseniz gelin kul hakkıyla gelmeyin demiş.. Bu hafta bu ücretleri yatır helalleşelim ne olursa olsun…psikolojimiz bozuldu artık..

    Cevapla
  22. 3 sene önce

    Buyuk oyunu emek hirsizligini biz bozacaz her zaman emekciler kazandi bizde kazanacaz sonunda hakkimiz olan parayi siz ensesi kalinlardan alacaz

    Cevapla
  23. 3 sene önce

    Yaziklar olsun M.E ode ve kurtul

    Cevapla
  24. 3 sene önce

    Yaziklar olsun emek hirsizligi yapanlara

    Cevapla
  25. 3 sene önce

    Yağmur çamur demeden İstanbul’da bir uçtan bir uça emeğinin karşılığını kalan parasını almak için için uğraşan bu insanlara yazık değil mi Murat Ersoy nasıl rahat vicdanın nasıl rahat uyuyorsun???

    Cevapla
  26. 3 sene önce

    Bu kadar insanın hakkını yedin, çocuklarının yüzüne nasıl bakıyorsun!

    Cevapla
  27. 3 sene önce

    Tok açın halinden ne anlar! Bizlere yaşattığını yaşamadan ölmeyeceksin M.E,

    Cevapla
  28. 3 sene önce

    Onur, ar ,namus haysiyet..Hiç biri kalmamış sende. Ama seneler geçsede senin neler yaptığını herkes görecek ve bilecek. Kredi almak istediğinde bile. İnsanlar seni araştırdığında. Yaptığını görecekler. Öylede böylede ödeyeceksin. Daha fazla rezil olmadan öde benden söylemesi

    Cevapla
  29. 3 sene önce

    Patronları koruyup,emekçileri ezen bir sistemde patron, zaten vermem .alamazlar ! Diyerek Emek hırsızlığı yapıyor.zaten dürüst insan bunu yapmaz.

    Cevapla
  30. 3 sene önce

    Murat, biliyoruz ki çok farklı yerlerdeyiz. Bizler onur, namus ve haysiyetimiz uğruna her şeyi yaparız. Siz zenginlerin gözünden göremiyoruz olayları, anlamaya çalışıyoruz. Sizin orada, çalmak, hak yemek, pişkince ve onursuz bir borç yükü altında olmak erdem midir ? Bu terbiye biçimini nereden alıyorsunuz?

    Cevapla
  31. 3 sene önce

    Sayın ersoy nasıl bu kadar vurdumduymaz oluyorsunuz kendi çocuklarınız da var hep böyle mi olcak sanıyorsunuz o parayı vereceksiniz öyle yada böyle!!!

    Cevapla
  32. 3 sene önce

    Biz bu tipleré genelde TOKATCI diyoruz.

    Cevapla
  33. Bir insan parayı onurundan daha çok seviyormuş derlerse bilinki o Emekhırsızımuratersoy’dur. Yaklaşık 2000 çalışanını mağdur eden bu emek hırsızında vicdan yok. Mal varlığını ve AZAP tarafından düşürüldüğü durumu göz önüne alınca, onur da yokmuş.Bugüne kadar Türkiye’de ve yurtdışında güven duygusunu kaybettin, onurunu kaybettin, paranı kaybetmedin. AZAP seni rezil etmeye devam edecek ve çalışanlarının alın terinin karşılığını en sonunda mahkeme yoluyla fazlasıyla ödeyeceksin, daha fazla rezil olmadan #Ödekurtul.

    Cevapla
  34. Daha fazla bilgiyi, eylem takvimini, medyadaki bizi, kronolojik süreci https://azap.online-b2b.net/ adresinden bulabilirsiniz. Airlinehaber’in AZAP ile ilgili geçmiş ama eskimeyen haberlerini topluca bulabilirsiniz. Direnenler kazanacak. Sektörüne sahip çık.

    Cevapla
  35. Bir insan parayı onurundan daha çok seviyormuş derlerse bilinki o Emekhırsızımuratersoy’dur. Yaklaşık 2000 çalışanını mağdur eden bu emek hırsızında vicdan yok. Mal varlığını ve AZAP tarafından düşürüldüğü durumu göz önüne alınca onur da yokmuş.Bugüne kadar Türkiye’de ve yurtdışında güven duygusunu kaybettin, onurunu kaybettin, paranı kaybetmedin. AZAP seni rezil etmeye devam edecek ve çalışanlarının alın terinin karşılığını en sonunda mahkeme yoluyla fazlasıyla ödeyeceksin, daha fazla rezil olma #Ödekurtul.

    Cevapla
  36. Atlaszede olarak Atlaszade’lerden hesap sormaya devam edeceğiz. Şiddeti artırıp, seviyeyi düşürüyoruz. Patronun seviyesine kadar inince ödeyecektir. Seviyeyi o belirleyecek. Havacılık kibarlığını yanlış anlıyor; efendiliğimiz asaletimizdendir. Ama herkesin seviyesinde konuşmayı biliriz. AZAP her yerde olacak.

    Cevapla
  37. 3 sene önce

    NEYİ BEKLİYORSUN ACABA, NEYE, KİMLERE GÜVENİYORSUN, BİRİLERİNİN SENİ KURTARACAĞINI MI ZANNEDİYORSUN, YANILIYORSUN ALİ MURAT ERSOY, ÇALIŞANLARIN EMEĞİNİ ÇALDIN, ANCAK HAKKIMIZI ÖDEYEREK KURTULABİLİRSİN. BABAM TÜRKİYE VERGİ REKORTMENİ DİYORDUN, PEKİ SEN NESİN, NEYİN REKORTMENİSİN ACABA VİCDANSIZ.

    Cevapla
  38. Hakkımızı söke söke alacağız

    Cevapla
  39. 3 sene önce

    NEYİ BEKLİYORSUN ACABA, NEYE, KİMLERE GÜVENİYORSUN, BİRİLERİNİN SENİ KURTARACAĞINI MI ZANNEDİYORSUN, YANILIYORSUN ALİ MURAT ERSOY, ÇALIŞANLARIN EMEĞİNİ ÇALDIN, ANCAK HAKKIMIZI ÖDEYEREK KURTULABİLİRSİN. BABAM TÜRKİYE VERGİ REKORTMENİ DİYORDUN, PEKİ SEN NESİN.REKORTMENİSİN?

    Cevapla
  40. Atlasglobal eski çalışanlarını ilgi ile izliyorum. Kalitelerini her yerde gösteriyorlar. Kurallara uyma becerisi yanında, çözüme kadar yinelenen ve çözümsüzlüğü kabul etmeyen dik duruşları gelecek için umudumuz olacak. Havacılarda son 20 yılda pek gözükmeyen hak arama işini iyi götürüyorlar. Atlasçıları destekliyoruz.

    Cevapla
  41. 3 sene önce

    Yazıklar olsun. Bu ne vicdansızlık!! Çocuklarının yüzüne nasıl bakıyor anlamak mümkün değil!!

    Cevapla
  42. 3 sene önce

    Babasının kemiklerini sızlatan bir evlat ama merak etme Murat Ersoy çok yakında babanın mezarınada geliyoruz

    Cevapla
    • Belki de babasından öğrendiklerini yapıyordur. Hani önce hırsız derler, sonra beyfendi. Misali

      Cevapla
  43. 3 sene önce

    Çok tuhaf bu adam bile bile şirketi iflasa götürdü ve ülke olarak bu adamı izler olduk.Sözde ikiz kardeşi turizm bakanı.Maalesef bu ülke böyle biz çağ atlayamayız böyle insanlar olduktan sonra

    Cevapla
  44. 3 sene önce

    Hiç peşini bırakmayacağız bu işinn

    Cevapla
  45. Sefa bey teşekkür ederiz bizlere bu fırsatı verip burda haber yaptığınız için umut-sen,hava-sen sizlerede teşekkür ederiz Bu devran böyle dönmeyecek hak yerini bulacak

    Cevapla
  46. Hala vermedimi bu adam paralarınızı gerçekten çok yazık ülkenin başındakiler hala seyrediyor.Hırsız Murat Ersoy öde şu borçlarını bu insanların senin yüzünden yuvası söndü

    Cevapla
  47. Airlinehaber’e teşekkür ediyoruz. Sektörün kronik hastalığına dönüşmüş olan “üç kağıtçı / emek hırsızı patron” sendromuna karşı direnen Atlasglobal emekçilerinin yanında oldukları için. HavaSen’e teşekkür ediyoruz, destekleri ve ilgileri için. İyi ki varsınız. Havacılık sektörünü gerçek havacılar ve elini taşın altına koyanlar kurtaracak. İlgisizler “muhtarın eşeği” olmaya devam edecekler.

    Cevapla
  48. 3 sene önce

    Vallahi helal olsun bu arkadaşlara bravo vallahi. Hak Arayışları mükemmel. Mutlaka başarılı olacaktadır. Bu haber sitesini de kutluyorum. Atlaszedeler ile ilgili her gelişmeyi anında yazıyor.

    Cevapla