ATAK görücüye çıkıyor

Türkiye’nin ilk yerli ve milli taarruz helikopteri T129 Atak, Brezilya’da düzenlecek savunma sanayii fuarında boy gösterecek.
Latin Amerika pazarının önemli olduğunu belirten TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, şunları söyledi: “Uzakdoğu, Asya Pasifik, Ortadoğu, Orta Asya, Afrika ve aynı zamanda Latin Amerika’da da varız. Tabii, ABD ve Rusya’nın kendi sistemleri var. O pazarlara dönük çok bir beklentimiz yok, ama özellikle saydığım bölgelere dönük olarak o büyük hizmet sağlayıcılardan daha iyi olacağız.
Çünkü biz bir şey sattığımız zaman çok güçlü bir lojistik desteği de arkasından veriyoruz. Genel maksat helikopterimiz Gökbey’i de dünyaya çok satacağız. Son yaptığımız için akranlarından daha iyi olacak. ATAK’ın ağabeyi ağır sınıf taarruz helikopter de arkadan geliyor. Dünyada ABD ve Rusya’dan sonra bu ölçekte helikopter yapan üçüncü ülke oluyoruz.”
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), bu yıl 2,6 milyar dolar ciroya ulaşmayı hedefliyor. TUSAŞ’ın, 10 yıllık plandaki ciro hedefi ise 11 milyar doların üzerine çıkmak.

Exit mobile version