Askeri Helikopter Akdeniz’de Kıbrıs yakınlarında düştü. 5 ABD askeri hayatını kaybetti

Askeri Helikopter Akdeniz'de Kıbrıs yakınlarında düştü. 5 ABD askeri hayatını kaybetti

5 ABD askeri personeli Akdeniz’deki eğitim tatbikatı sırasında meydana gelen helikopter kazasında hayatını kaybetti

ABD Savunma Bakanlığı, Pazar günü bir eğitim görevi sırasında Doğu Akdeniz üzerinde bir askeri helikopterin düşmesi sonucu beş ABD askeri personelinin öldüğünü açıkladı.

ABD Avrupa Komutanlığı raporuna göre, “rutin bir yakıt ikmali görevi eğitim tatbikatı sırasında” düşen araçta bulunan beş personel hayatını kaybetti.

Askeri Uçak Akdeniz’de Kıbrıs yakınlarında düştü

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin yaptığı açıklamada kazadan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “Cumartesi sabahı erken saatlerde Akdeniz’de meydana gelen bir eğitim kazası sırasında beş ABD hizmet mensubunun trajik kaybından dolayı üzüntü duyuyoruz” dedi.

Ayrıca düşen uçağın hangi askeri servise ait olduğu da bildirilmedi. Hava Kuvvetleri bölgeye ilave filolar gönderdi ve içinde çok sayıda uçak bulunan uçak gemisi USS Gerald R. Ford da Doğu Akdeniz’de faaliyet gösteriyor.

“Eğitimin bir parçası olarak rutin bir yakıt ikmali görevi sırasında, beş personel taşıyan bir ABD askeri uçağı Akdeniz’de düşmüştür. ABD Avrupa Komutanlığı (Eucom) tarafından yapılan açıklamada uçakta bulunan beş askeri personelin tamamı hayatını kaybetti” denildi.

ABD’nin bölgede çok sayıda askeri üssü bulunuyor ve İsrail ile Filistinli İslamcı grup Hamas arasındaki çatışmanın Gazze Şeridi dışına yayılması ya da Batı bloğunun müttefiki olan diğer ülkeleri etkilemesi girişimlerini caydırmak amacıyla kısa bir süre önce Akdeniz’de ikinci bir uçak gemisi konuşlandırdı.

©AirlineHaber.com

Not: Haber sitemizde yapılan havacılık haberleri kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Exit mobile version